Komputer przy włączaniu pika(raz a potem przerwa) i tak


(Lukaszk 89) #1

jakiś czas.Po kilku próbach resetu załącza się normalnie.Poza tym przy wyłączaniu(niezależnie czy z menu start czy nawet przyciskiem ( !!

System postawiony na nowo bo początkowo kumpel myślał że to wina systemu i nie skonsultował się wcześniej ze mną.

Czego może być to przyczyna?

Configa nie znam.Proc to jakiś Athlon 1,6 ,254 ddr,40 barracuda i co najgorsze zasilacz to jakiś no_name.

Zastanawiam się czy mógłbym załączyć go na swoim feelu III 400W.?(Tylko nie piszcie że to badziewny zasilacz, bo to jest jasne, ale aktualnie innego nie posiadam.).


(Mrylec) #2

Niech sprawdzi czy kabelki od zasilacza dobrze są przypięte do włącznika i całej reszty :wink:


(Lukaszk 89) #3

Sprawdzone już dawno.

Next?


(Mrylec) #4

To może faktycznie spróbuj podłączyć swoją zasiłke, może faktycznie tamtemu no_name coś się stało xD

Jeżeli wszystko bd dobrze tzn. że zasiłka padła xD Ale ale patrząc z wierzchu na jego configa nie musi wydać zbyt dużo kasy na nowy xD


(Lukaszk 89) #5

Sęk w tym żeby chodził.Na nim ogląda tylko film i czasem na neta zajrzy.Lepszy nie potrzebny.

Ale czy na pewno mogę podłączyć swoją zasiłkę do tamtego kompa?(ktoś już mnie na forum kiedyś straszył że można kompa spalić, a bynajmniej coś może się darzyć.)Nie wiem ile w tym prawdy jest...


(ziggyZZ) #6

Być może występuje problem z pamięcią RAM (kurz na płycie głównej lub uszkodzenie pamięci) spróbuj wymienić kości na inne.


(kostek135) #7

Jeśli to długie piknięcie, sprawdź kości ram (dociśnij).


(Lukaszk 89) #8

No właśnie czekam aż kumpel kupi inne żeby na nich sprawdzić kompa.Ale w między czasie wracam do zapytania związanego z zasilaczem...

Czy bez obaw mogę tamtego kompa sprawdzić na feelu III 400W?


(ziggyZZ) #9

Możesz.


(mati75) #10

robiłeś reset biosu?