Komputer-pytania odnośnie składania zestawu

Mam już wszystkie częśći komputera oto one:

Procesor:Amd Athlon X2 3600+ Brisbane

Płyta główna:Abit kn9 nforce 4 ultra

Karta graficzna:Geforce 7300Gt 128mb ddr3 zalman

Pamięć:1gb ddr2 667mhz GOODRAM

Wentylator:Arctic fan pro tc

Zasilacz:Amacrox Warrior 400PNF

Pytania:

1.Czy lepiej żeby wentylator odprowadzał ciepło z obudowy czy wprowadzał zimne powietrze?

2.Wystarczy pasta termoprzewodząca osadzona na boxowym coolerze? jak tak ile moze ona wytrzymać?

3.Głupie pytanko czym by można wyczyścić obudowe ma same ślady po szklankach,tackach itp.

4.Czy hałas może powodować źle przykręcona obudowa?

Z góry dziękuje za odpowiedź :slight_smile: :zdrowie:

to zależy jak ustawiony jest komputer

jeśli już jest to tak

wilgotną szmatką - ostrożnie , ewentualnie specjalną pianką do czyszczenia obudów.

tak - niedokręcone blachy lub inne elementy mogą wpadać w drgania (oscylacje)

z przodu jeden ustawia się aby pompował świeże powietrze do obudowy, z tyłu aby je wypompowywał…

jest marnej jakości, lepiej ją zmienić na coś lepszego, AS5 / Arcitc Cooling MX2 / Zalman STG1

no-name? :roll:

że co? :stuck_out_tongue: hałas powodują głownie wentylatory…

szmatką?

Zapomniałem dopisać GOODRAM :stuck_out_tongue:

Niestety mam tylko z tyłu miejsce na wentylator czyli będzie wyciągal powietrze z obudowy :slight_smile:

Zobacz(od środka) z przodu obudowy na dole, tam gdzie zapewne masz dysk twardy

ale jak jest zabudowany z przodu wlot to jak będzie wtłaczał to powietrze (z zewnątrz obudowy) :stuck_out_tongue: ??

Narzędzia w dłoń i jazdaaaaa :mrgreen:

Z przodu tam gdzie mam zapewne dysk twardy są lampki sygnalizacyjne działania dysku twardego :stuck_out_tongue: przycisk reset i power :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 26.07.2007 (Czw) 16:27

Ciekawe czy ten zestaw co jutro złoże i podłącze odczuje jakąś różnice w wydajności :lol: ?mmm ciekawe :?

Złączono Posta : 26.07.2007 (Czw) 16:47

do ściany w odległości z 40-50cm