Komputer sam mi sie wylącza co 30 minut

mam problem przy przemeblowaniu komputer wylaczylemi rozlaczylem go a po wszystkim podlaczylem i…

wyskakuje mi czarna strona przed startem czy wybrac program normalnie czy awaryjny z komputerem nic sie nie dzialo nie byl uderzony ani nic po prostu tak sie dzieje i do tego sam mi sie wylacza co jakies 30 minut niemam pojecia co to moze byc prosze o pomoc

system operacyjny to Windows xp home edition

otwieralem komputer i patrzylem czy moze cos sie przegrzewa bo tak by sie zachowywal jak sa jakies przegrzania lub awarie ale nic na to nie wskazuje wszystko bylo w normie pomozcie :expressionless:

Zobacz temperatury przy obciążeniu / sprawdź dysk pod względem bad sektorów

Ta, otworzyłeś obudowę żeby sprawdzić temperaturki :stuck_out_tongue: A ciekawe jak? Palcem?

temperature sprawdzalem programem aschampoo hdd control otwieralem obudowe po to by sprawdzic czy wszystkie wtyczki sa podociskane…

a moze to byc wina oprogramowania?

Prosta sprawa. Zabezpieczenie termiczne CPU. Ściągnij chłodzenie z procesora, ściągnij z niego oraz z radiatora pastę, nałóż nową i będzie ok.

dzieki wielkie jak to zrobie to dam znac;-)

A masz jakąś dobrą pastę?

no wlasnie nie na allegro kupie a co?

Istotne jest aby była dobra(dobrą na pewno nie będzie pasta np. za 5 zł), bo te gorsze kijowo odprowadza ciepło. Z takich tańszych, najlepiej kupić będzie pastę Arctic Silver 5 albo Zalmana STG2.

Dzieki za info zamowie ktoras z tych:)

Ale powiem Ci szczerze, że jak już to poleciłbym Ci Zalmana, bo z tego co słyszałem jest wydajniejszy od Arctic Sliver5.

ok;-)

qawelek888 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif