Komputer sam się resetuje, nie włącza się

Witam mam taki problem z komputerem, działa on jeszcze na XP i od dwóch dni dzieją się dziwne rzeczy gdy go uruchamialem włączal się i wyłączal  z 5 razy aż w końcu zaczął działać dziś już tak nie działa zaloguj się na konto i po paru chwilach reset. Patrzyłem kondensatory na płycie i żadne nie są wypukłe. Robiłem naprawę z płytki fixmbr fuxboot i nic, co może być przyczyną

procesor - Intel e4500 2,2 GHz

zasilacz - deer 350 w

ram -  2gb 

Na 99% zasilacz, bo jest na czarnej liście

Czyli mam rozumieć zasilacz do wymiany? 

Czyli mam rozumieć zasilacz do wymiany? 

Przeglądnij wszystkie wtyczki czy na pewno są dobrze podłączone, możesz też przeczyścić slot pamięci RAM czy karty grafiki. Przywróć też ustawienia domyślne BIOS.

Te problemy z włączeniem na jakim etapie były wcześniej, komputer od razu po włączeniu się wyłączał czy przy ładowaniu systemu?

Zwykle już po załadowaniu, pojawiał się już pulpit o za chwilę reset 

Sprawdź stan dysku i jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym. Jeśli w awaryjnym trybie działałby okej to przeglądnij autostart i wyłącz zbędne aplikacje. Nie można też wykluczyć infekcji wirusem, bo xp to już stary nieaktualizowany system.

Zrobiłem naprawę z płytki i o dziwo narazie resety nie występują 

Wydawało się już wszystko okej skonfigurowalem go zainstalowałem sterowniki i teraz znowu to samo system się załaduje a wystarczy że klikne myszka komputer się resetuje. Zauważyłemx że gdy naciśne na przycisk start to komputer się wyłącza 

Odpal jakiegoś Linuksa z LiveCD. Sprawdzisz wtedy czy to wina samego systemu czy sprzętowa.

Prze instalowałem system, chwilę pochodzi i  reset .  Pewnie zasilacz wysiada, jaki tani zasilacz do tego kompa? 

Gdy nicnie ruszam komputer chodzi ale gdy chce coś włączyć to zaraz reset 

Może być zasilacz a może być np. uszkodzona pamięć RAM. To częsta usterka w 8 letnich komputerach. Spróbuj wyciągnąć jedną z pamięci, a najlepiej gdybyś podmienił je na próbę na inne.

Próbowałem wyjąć i zamienić kości ram, z pół roku temu dokupywalem kość, ale nie ma żadnej zmiany nadal są resety 

W trybie awaryjnym resety nie występują 

Wymieniłem zasilacz i nic nadal się wyłącza 

Co teraz?