Witam mam taki problem z komputerem, działa on jeszcze na XP i od dwóch dni dzieją się dziwne rzeczy gdy go uruchamialem włączal się i wyłączal z 5 razy aż w końcu zaczął działać dziś już tak nie działa zaloguj się na konto i po paru chwilach reset. Patrzyłem kondensatory na płycie i żadne nie są wypukłe. Robiłem naprawę z płytki fixmbr fuxboot i nic, co może być przyczyną
Przeglądnij wszystkie wtyczki czy na pewno są dobrze podłączone, możesz też przeczyścić slot pamięci RAM czy karty grafiki. Przywróć też ustawienia domyślne BIOS.
Te problemy z włączeniem na jakim etapie były wcześniej, komputer od razu po włączeniu się wyłączał czy przy ładowaniu systemu?
Sprawdź stan dysku i jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym. Jeśli w awaryjnym trybie działałby okej to przeglądnij autostart i wyłącz zbędne aplikacje. Nie można też wykluczyć infekcji wirusem, bo xp to już stary nieaktualizowany system.
Zrobiłem naprawę z płytki i o dziwo narazie resety nie występują
Wydawało się już wszystko okej skonfigurowalem go zainstalowałem sterowniki i teraz znowu to samo system się załaduje a wystarczy że klikne myszka komputer się resetuje. Zauważyłemx że gdy naciśne na przycisk start to komputer się wyłącza
Może być zasilacz a może być np. uszkodzona pamięć RAM. To częsta usterka w 8 letnich komputerach. Spróbuj wyciągnąć jedną z pamięci, a najlepiej gdybyś podmienił je na próbę na inne.