zobacz najpierw środek kompa -czy jest czysto? jeśli nie wyczyść! może wentylator nie chodzi na procku? otwórz na jakiś czas bok obudowy ,lewą stronę i zobacz wtedy czy się wyłączy,jeśli nie to znaczy że marna wentylacja obudowy lub coś się przegrzewa! pozdrawiam
Oglądanie filmów i gry komputerowe, dają dość mocno w kość karcie grafiki i procesorowi. Dlatego wydaje mi się, że resety są spowodowane przegrzewaniem się tych podzespołów. Na dobry początek posprzątaj sobie w obudowie, poukładaj kable, odkurz obudowę, przeczysć pędzelkiem podzespoły, wyczyść radiator procesora jeżeli będzie zakurzony(jeżeli wyczyszczenie go będzie wymagało demontażu, pamiętaj o ściągnięciu pasty termoprzewodzącej przy pomocy np. wacika do demakujażu zmoczonego delikatnie w spirytusie jeżeli pasta będzie zaschnioęta i nie da rady jej ściągnąć na “sucho” i nałożeniu nowej) i sprawdź czy będzie się resetował dalej. Resety mogą też być spowodowane zasilaczem, więc jeżeli odkurzanie nic nie da, to podmień jeszcze zasilacz…
Nie jest to ewidętnie wina sprzętu. A zmieniałeś przy porządkach pastę na procku? Jeżeli nie, to zrób to, bo trzeba ją wymieniać co jakiś czas, bo pasta z czasem wysycha przez co traci właściwości przewodzące i takie są właśnie skutki. Podmień też zasilacz tak jak pisałem, gdyż moze mieć spadki napięcia i przez to podzespoły pracują nieprawidłowo i komp się resetuje.
Serwisowałem niedawno komputer znajomej. Miał bardzo podobne objawy do Twoich (dodatkowo jeszcze system zamierał w bezruchu). Okazało się, że było to spowodowane padającym dyskiem. Sprawdź sobie jakimś narzędziem czy to aby nie to.
witam mam taki problem ostatnio sciągałem muzykę na kompa z strony dowland i oprucz muzyki sciągneły mi się i na dal się sciągają jakieś erotyczne zdjęcia czy ktoś mniał taki problem i wie jak go rozwiązać
Nie nie miałem ale powiem ci jedno załapałeś robala i masz 3x opcje:
1.Pobrać anty świry.
AdwCleaner (może i w przeglądarce coś masz)
Dr.Web LiveDisk ,
2.Olać wszystko i sformatować i wgrać na nowo system (lub zgrać i format)
3.Gdy 1 zawiedzie przejdź do pkt.2 i nigdy nie sięgaj muzyki z takich stron . Powiem ci szczerze że na stronie Empik można legalnie kupić 1 “piosenkę” za np.5zł