Komputer sam się włącza po podpięciu zasilania!

Witam. Zakupiłem ostatnią nową płytę główną firmy MSI model MS-7327 (K9AGM2) ponieważ stara się spaliła. Problem jest taki że jak podepnę zasilanie do zasilacza płyta automatycznie się włącza. Zakupiłem też nowy zasilacz i nadal jest to samo!

Proszę o pomoc!

1. Zresetuj BIOS, czyli przełóż zworkę JBAT1 w pozycję 2_3 i na chwilę i powróć na piny 1_2.

2. Po wykonaniu uruchom, wejdź przy starcie do BIOSu i ustaw “Load Optymized Defaults”, potwierdź (F10) i zrestartuj komputer.

Możesz też spróbować wykonać na początek tylko punkt 2.

A nie pomyliłeś czasami wtyczek, jak składałeś komputer? Wygląda jakby coś od razu zwierało gniazdo załączające płytę główną.

Nie wiem może się mylę ale obstawiam zamianę miejscami głośniczka z włącznikiem komputera.

W BIOSie powinno być ustawienie, które odpowiada za wznowienie pracy komputera po przerwie w dostawie prądu. Powinny być tam trzy możliwości do wyboru:

• włączaj PC,

• nie włączaj PC,

• pamiętaj ostatni stan.

Witam. Już wam powiem że komputer się włącza normalnie ale teraz jest problem że nic nie widać na monitorze!

@ Poraj. Spróbuję twojej opcji bo ja widziałem na tym zworkę ale nie wiedziałem co zrobić bo w dawnej płycie nie było tego ;]

Mam taki sam problem, kupiłem ją na Allegro od użytkownika GER-POL próbowałem już chyba wszystkiego, odesłałem ją z powrotem, ale stwierdzili, że płyta jest sprawna ! i znowu mam ją siebie i nie działa. Ktoś wie co z tym zrobić ? Nic nie wyświetla się, bateria od BIOSU O.K.