Komputer sam się wyłącza

Witam

Mam problem ze swoim komputerem sam się wyłącza podczas pracy. Wiem że to nie jest wina temperatury bo komputer został wyczyszczony z wszelakiego kurzu i przy okazji wymieniłem pastę na procesorze bo była już wyschnięta temperatury wszystkie sprawdziłem. Komputer wyłącza się od momentu gdy w upalne dni podczas startu kompa zasilacz mi się spalił. Proszę o pomoc bo nie wiem gdzie leży przyczyna tego problemu.

Komputer nie znajduje się blisko ściany ? Odkręć boczną część obudowy od komputera i popracuj w takim stanie przez np 2 godziny i sprawdź co się stanie. Looknij, czy wszystkie wiatraki się kręcą. Sprawdź, czy nie na “napuchniętych” kondensatorów na płycie.

Tutaj masz jak on wygląda.

http://ox5cpa.bay.livefilestore.com/y1p … JPG?psid=1

Ewentualnie jeżeli zasilacz Ci się spalił, to mógł przy okazji uszkodzić on płytę główną.

Obudowę komputera mam cały czas ściągniętą i wiem ze wszystkie wiatraczki chodzą bez problemu. A co do kondensatorów to widać że są nie ruszone. Komp stoi daleko od ściany.

No to wygląda to na przypaloną płytę główną, ewentualnie któryś z innych komponentów które powodują spięcia i awaryjne wyłączenie kompa.