Zasilacz: acbel fs8003
Procesor: Intel Xeon w3565
Płyta główna: Lenovo X58 LGA1366 S20 FRU: 71Y8820 64Y7517 71Y8819
Karta graficzna: sapphire hd 3450 512mb ddr2
Temperatura podczas gry (tylko CS 1.6) oraz przeglądania internetu max 42°C
Procesor poddałem testu obciążenia programem OCCT test trwał 5 minut najwyższa temperatura jaka była to 91°C.
Temperatura to jedno, ale jak wywala przy przeglądaniu sieci to stawiałbym na ten bezimienny zasilacz, ale na pewno warto zrobić porządek z chłodzeniem.
Zresetowałem komputer do ustawień fabrycznych ale problem się nadal powtarza ponadto skanowałem komputer darmowym antywirusem Avast i nic mi nie wykazało o ile ten “antywirus” wgl działa
A czy ty przypadkiem nie zamykasz komputera przyciskiem z klawiatury lub skrótem? Patrzyłeś w ustawieniach, w sekcji zasilania? Jak wyżej, chłodzenie jest do poprawy. Nie napisałeś, ile masz pamięci RAM.
Ściągnij sobie adwcleaner i przeskanuj komputer pod kątem szkodliwych plików. Patrzyłem płytę i jaki adapter oraz jaką masz kartę graficzną? Mam na myśli tą nową.
Sprawdziłem zasilacz i wychodzi, że ma 625W, nie jest źle, ale ta karta graficzna 512MB może nie wyrabiać. To tylko moje zdanie. Na twoim miejscu, mimo to, wymienił bym zasilacz. A jak odpalisz przeglądarkę, gry, to ile masz zużytych zasobów?