Komputer sie nie uruchamia, swieci sie dioda DRAM


(Krzysztofpazdro) #1

Witam. Mam następujący problem. Komputer po uruchomieniu gaśnie, po czym po chwili znowu odpala ale nie wyświetla obrazu. Pali się za to dioda DRAM LED na płycie na czerwono( nie jestem pewien czy się świeciła wcześniej). Pelna konfiguracja komputera to Asus Maximus GENE Z, I7 2600k, ddr 2x4gb corsair vengance, MSI GTX 580, corsair hx750 ,win7. Komputer mam od 3 miesięcy do dziś wszystko było ok. Rozłożyłem cały sprzęt i złożyłem z powrotem włącznie z procesorem, próbowałem odpalać bez ramu bądź z ramem w innym slocie, podłączałem płytę luzem nie w obudowie ale przy każdym odpaleniu dioda DRAM się ŚWIECIŁA a z komputerem był ten sam problem.

Z góry dzięki za wszelka pomoc.


(Tapir1960) #2

Po co wyciągałeś procesor a czy przy składaniu wyczyściłeś starą pastę pod procesorem i położyłeś nową zresetuj BIOS popraw kości RAM tak aby zaczepy się zaskoczyły sprawdź wszystkie wtyki od zasilacza do płyty


(kamilek030190xd) #3

Dokładnie,pierwsze co zrób to zresetuj bios,najlepiej zworką na płycie lub wyciągnij baterię na kilka minut.

Druga sprawa to jeżeli masz to zamień na chwilke swoją grafike na jakąś inną,żeby zobaczyc czy to nie ona jest winna,jeżeli bedzie tak dalej to nie zostanie Ci nic innego jak oddać kompa na gwarancje (trzeba korzystać póki masz) bo przyczyn może byc sto a wątpie żeby ktoś dał radę Ci pomóc,możesz spróbować jeszcze formatu ale myśle że to napewno wina sprzętu


(Azi) #4

Komp (płyta główna) nie wydaje żadnych dźwięków ?