Komputer się nie włącza brak sygnału


(Ibia1) #1

Witam

juz jakies pol roku temu miałem problemy ktore z czsem narastały jak np. włączałem jakieś gry buff brak sygnału z czasem było tak z filmami online z tymi z dysku nie .

ale do rzeczy włączam komputer buff brak sygnału i co chwile w innym miejscu najpierw tam gdzie powinien wyświetlić się ekran "ZAPRASZAMY" czasem się włączył normalnie pochodził 5 min u buff brak sygnału teraz wywala brak sygnału od razu po włączeniu nie moge wejść nawet do biosu ale kilka razy zrestartowałem i udało mi sie wczoraj odpalić i zainstalować ubuntu 8.10 zainstalowałem pouzywalem go z 1,5h czytałem na forum o moim problemie itd. wyłączyłem . wieczorem włączyłem i buff od razu brak sygnału teraz go zrestartowałem kilka razy i zaskoczył i odpaliłem liveCD ubuntu i pisze ten temat z prośbą o pomoc.


(marcin82) #2

Nie piszesz czy masz komputer stacjonarny czy laptopa. Jeśli komputer stacjonarny to przy takich błędach w pierwszej kolejności sprawdź połączenie kablem sygnałowym od karty graficznej do monitora. Potem ewentualnie zajrzyj do budy, wyjmij kartę graficzną, przeczyść ją oraz slot (PCI, AGP) i zamontuj z powrotem. Jeśli uważasz, że możesz coś uszkodzić - to zostaw i nie było tematu.


(Ibia1) #3

Przepraszam mam komputer stacjonarny.

Monitor/kabel (VGA) wymienione

Grafik mam na nią 5 portow i na wszystkich nie działa mam grafike nie na agp ani na pci-e tylko na zwygle złącze (chyba PCI) na zadnym nie działa karta sieciowa śmiga na wszystkich 5 portach