Panowie, gościu nie ogarnia podstaw a wy proponujecie mu zwarcie pinów od power, niech lepiej to zostawi i odda komuś kto się zna. Prawna może brutalna ale tak jest niech przestanie grzebać zanim ucegli sobie sprzęt.
Zrób zdjęcie z bliższa płyty, w którym wpięty jest przedni panel. Albo mi się wydaje albo pomyliłeś porty.
Jak już złożył to rozłożyć będzie umiał. Jak coś się miało zepsuć to już się na pewno zepsuło - zwarcie etc. Na zdjęciu nie widzę by coś mogło być źle wpięte, wiec póki co obstawiam na zasilacz, ale nie chcę też wyciągać pochopnych wniosków.
Wypnij wsio i zostaw tylko power SW. Jeżeli chcesz spróbować zwierania to weź np. śrubokręt i zewrzyj te dwa piny:

O ile dobrze widzę, masz jedną pamięć RAM. Wyjmij ją z tego gniazda, gdzie jest i przełóż do gniazda (tzw. slotu) najbliższego procesora i dobrze (silnie) dociśnij podczas montażu.
Zmaiana slotu nie pomogła i jak zostawiłem sam pwr SW tez nie odpalilo
Wyjmij płyte główną z obudowy, rozłóż na biurku kartki połóż płytę główną podłącz wszystko na pajaka i wtedy styknij piny, to powinno wyeliminować ewentualne zwarcie.
Ok. wypinaj SSD, wszelkie SATA itd. Robimy start na “golasa” to jest tylko z prockiem i tylko z pamięcią ram. Mam obawy co do tego zasilacza. Masz może jakiś inny? Jakiś ze starego komputera np?
A zrobienie na “pajaka” to nie jest jakiś kierunek w którym można działac ?
No właśnie nie został on użyty z wcześniejszego komputera ale wczesniej działał
Nie chce narazie robić zwierania pinów
A nic niepierdutnie po odpaleniu go z procesorem i ramem?
To zrobi w następnym kroku.
Czy zaznaczony element w jakikolwiek sposób, po włączeniu przyciskiem świeci?
Płyta jest zamontowana w obudowie na takich dystansach?:

Nie. Dostaniesz (jak zamontujesz buzzera) ewentualnie komunikat o braku jakiegoś podzespołu. Nam na razie chodzi tylko o to by zaczęło to w ogóle działać.
Na pierwszym zdjęciu widać, że procek ma podpięty na zasilaniu od grafy a zasilanie od procka leży niepodpięte.
Który kabel masz na myśli?
Ten co idzie z głównej wiązki i nie jest wpinany do zasilacza.