Witam,
Złożyłem nowy komputer i przy pierwszym odpaleniu wogóle się nie włączył tylko zaświeciła się dioda od wentylatora.
Co jest nie tak ?
Źle go złożyłeś może ?
Wrzuć specyfikację techniczną i najlepiej klika zdjęć podglądowych.
Płyta główna z370 a pro
Procesor i5 8400
Dysk ssd m2 960 EVO
DWA DYSKI HDD
1 RAM 8GB
Nie wiem jaki zasilacz ale wiem że bierze 650w
A zdjęcia nie wiem jak przesłać pisze z telefonu
Składałeś już kiedyś jakiś komputer od podstaw ? Jeżeli nie to poproś kogoś kto ogarnia ten temat niech rzuci okiem, bo przyczyn może być bardzo dużo a jasnowidzem nikt z Nas nie jest.
P.S. zasilacz nie bierze 650W 
Ten bierze . Faktem jest to że nigdy nie skladałem komputera lecz przy pomocy instrukcji i mojego taty zrobiliśmy wszystko zgodnie jak było zapisane .
Zapomniałem dodać karta graficzna gtx 1050 ti msi
Nie, nie bierze. Informacja na zasilaczu mówi ile maksymalnie zasilacz może prądu dostarczyć, co nie oznacza, że zawsze tyle będzie brać. Widzę, że temat dla Ciebie jest dość nowy. Podrzuć zdjęcie wnętrza komputera. Czy panel przedni tj przycisk power, reset, diody hdd i power podłączyłeś na pewno dobrze?
Panel przedni podłączyłem poprawnie
Pisze na telefonie i nie wiem jak tu przerzucić zdjęcia jestem nowy na tym forum
W okienku, w którym wpisujesz odpowiedź na forum w lewym dolnym rogu masz odpowiedz i ikonę kosza, zaś w prawym dolnym rogu masz szarą ikonkę ze strzałką do góry - tym możesz wrzucić zdjęcia.
Jaka dioda Ci się zapaliła? Żyła 24 pin dobrze dociśnięta? Nie pomyliłeś zasilania GPU z CPU (odpowiednie opisy powinny być na wtyczce)? Byłbyś w stanie uruchomić komputer zwierając piny power, zamiast odpalać przyciskiem?
Zapaliła mi się dioda niebieska ale to od wentylatora która nic nie znaczy.
Żyła 24v w sensie zasilanie płyty głównej? Jak tak to tak,nie pomyliłem się. Nie wiem jak to zrobić
Tymczasowo odłącz od płyty głównej oba dyski HDD. Także wymontuj z obudowy tymczasowo kartę graficzną PCIex i podłącz monitor do zintegrowanej z płytą główną karty graficznej. Pozostań w takiej konfiguracji aż do pomyślnego uruchomienia komputera i zainstalowania systemu operacyjnego. To znacznie ułatwi poszukiwanie przyczyny obecnego niedomagania.
Niestety monitora nie moge podłączyć ponieważ nie mam przejściówki
To chociaż odłącz oba dyski HDD. Masz dwa różne wyjścia na monitor!
Masz chyba odwrotnie podpięte kable od panelu przedniego:
Wg instrukcji powinien być kolor, biały, kolor, biały, a Ty masz biały, kolor, biały, kolor.
Jak to nie pomoże to wypnij wsio i zostaw tylko procesor, pamięć ram i zasilanie.
Ogólnie zprawdzałem piny i na odwrót i normalnie ale to jeden pies
Pisałem już wyżej. Masz przecież dwa różne wyjścia grafiki z płyty głównej.
Nie włącza się po wyjęciu karty graficznej odłączeniu dysków hdd i wyjęciu dysku ssd
W sensie zeby podlaczyc monitkr do wejcia od plyty glownej?
Ależ ja nie pisałem żebyś wyjął dysk SSD na M2! Tylko odłącz oba dyski HDD, bo takie wyżej podałeś. Tak! Monitor podłączyć do odpowiedniego gniazda (wyjścia) płyty głównej, a kartę graficzną PCIex tymczasowo wymontować z obudowy. Pozostaw jedynie w komputerze dysk SSD na gnieździe M2. To są bardzo proste czynności!