Komputer się odpala lecz nie pokazuje obrazu

Witam posiadam problem z komputerem. Odpalam normalnie wiatraki chodzą ale nie pokazuje obrazu myślę że padła płyta główna dlatego że mam internet podłączony i gdy zawsze go odpalalem ona świeciła a teraz nie świeci lecz chciałbym się upewnić.
Specyfikacje to:
AMD FX 8300
Płyta ASRock 970a-g 3.1
Goodram ddr3 2x4gb
Gigabyte gtx 1050 2gb
Zasilacz 500w silentium pc

Masz możliwość podpięcia do innego pc i spawdzenia?
Jak, nie to kup jakaś używkę za 20 zł w Twoim mieście, jutro osobiście odbierzesz i się dowiemy: karta / płyta:)
Ja obstawiam, że to karta…

Kolego katre graficzna bym wykluczył dlatego że a początku wiatraki się kręcą. A ona ma funkcję że dopiero jak mają obciążenie się odpala ja wiec dlatego one gasną jak komp się odpala

To samo można powiedzieć i o płycie :slight_smile: Skoro kręcą się wiatraki na karcie i procku, to niemożliwe aby sekcja zasilania w pycie zrobiła całkowite kuku :wink:
Nie masz obrazu i od sprawdzenia tego bezpośrednio za obraz odpowiedzialnego bym zaczynał. Startowanie, gaśniecie wiatraków i brak brazu nie wyklucza walniętego rdzenia…:wink: Przynajmniej na moje.

Nie mam jak sprawdzić czy karta graficzna działa. W sumie masz rację to co mam teraz zrobić

Gdybyś miał intela/ APU, to wystarczyłoby wyjąć i podłączyć do Integry monitor, ale Ty masz FX…
Zostaje tylko dać znajomemu kartę, niech podepnie, kupić na Allegro za 10 zł jakiegoś złoma i podpiąć lub wizyta w serwisie, a tam zrobią to samo: przełożą kartę, podepną inna do płyty i za diagnozę skasują 100 zł :wink:

Karta działa byłem sprawdziłem u znajomego i karta śmiga jak szalona

Czyli Zostaje przełożyć płytę lub ew. zasilacz działa niestabilnie, ale to raczej w grze by się wykrzaczył, nie przy starcie ;).

Problem jest taki że podłączyłem USB i chciałem zobaczyć czy będzie ładować i ładuje a jak podłącze myszkę to nie świeci tak samo z internetem mega dziwna sprawa

Nie znam dokładnie budowy BIOS płyty, ale ładowanie jest chyba czynnościa mechaniczną, tzn jest napięcie lub nie ma. Wykrycie podłączonego internetuzaś wymaga wykonania jakiegoś “testu” w BIOS. To tylko moja teoria, nie jestem inżynierem;)

Tu nie ma co myśleć nadmiernie. Sprawdziłeś kartę. A czy sprawdziłeś monitor ? Resetowałeś CMOS ? Masz podłączony PCSpeaker do płyty ?

Żebym wiedział o czym gadasz jestem zielony w tych tematach