Witam. Podczas uruchamiana komputera pokazuje na Tv podpietym kablem hdmi brak sygnalu. Niedawno wywalilo mi korki w domu gdy podlaczalem glosniki do listwy komputerowej…co prawda komputer wtedy nie byl wlaczony ale cos musialo sie stac bo gdy uruchamiam nie mam obrazu…widac pracujace wiatraczki…swieca sie diody pracy dysku i tyle. Wypinalem karte graficzna…przelaczalem na zintegrowana…brak efektu.
Nawet znalalem stara plyte glowna z innym procesorem i pamiecia…podlaczylem zasilacz i to samo…wiatraczki sie swieca…pamiec piszczy przy uruchomieniu a obrazu jak nie bylo tak nie ma. Kabel hdmi tez zmienialem na inny…wejscia w tv hdmi tez zmienialem i nic. Jak dla mnie to zasilacz ale skoro komp sie uruchamia to dziwne…
Dzieki za kazde info
Monitor działa po podpięciu do innego urządzenia?
Co to znaczy, że pamięć piszczy?
Oho… HDMI uwaliło monitor?
To nie monitor tylko telewizor. Tak…działa normalnie.
A pamiec zawsze piszczala…taki krotki pisk przy uruchomieniu…tzn. w starej plycie glownej. W nowej z inna pamiecia juz tego nie mam.
Skoro wymieniłeś już monitor, kartę grafiki, płytę, procesor i ramy, to jedynym elementem wspólnym pozostał zasilacz…
Dokladnie. Tez tak mi sie wydaje…ale to mozliwe ze zasilacz uruchamia caly komp ale padlo wyswietlanie obrazu?
Pamięci, wiatraczki, dyski lecą chyba z linii 5V, więc możliwe, że coś padło na linii 12V?
Zanieś do serwisu