Witam mam problem z komputerem, włącza się po naciśnięciu przycisku power wentylatory się kręcą wszystko startuje niby lecz na monitorze brak sygnału próbowaliśmy już odkręcać wszystko przykręcać, odpinać podpinać sprawdzaliśmy piny w sockecie procesora czy nie są pogięte sprawdzaliśmy też czy obraz pojawi się na integrze bez dedykowanego GPU też cisza resetowalismy bios bateryjką czyli wyjmowalismy ją i już nie wiemy co dalej.
Jaki sprzęt? (płyta główna, CPU, GPU)? Jeśli wyjmowałeś procesor z soketu, to ty mogłeś teraz pogiąć piny na CPU i płycie… Tą operację trzeba robić ostrożnie jak nie wiem co…
Po drugie, sprawdź, czy obraz pojawi się po podłączeniu np. innego monitora lub TV. Jeśli nie, to winna może być też karta graficzna.
Też miałem taki problem, że monitor pokazywał no signal. W moim przypadku wystarczyło zamienić wtyczki kabla miejscami (końcówkę podpiętą do monitora podpiąłem do kompa i vice versa)
@blumberplumber Nie pisz od razu czarnych scenariuszy, winnym może być kabel.
No jasne, a to ja nie wspomniałem o tym? Przetarcie, pęknięcie izolacji… To także może przyczynić się do problemu…
Albo wtyczka uszkodzona.