Komputer sie włącza ale windows nie startuje

Witam!

Mam taki problem. Kiedy włączam komputer wszystko startuję i ekran się pokazuje. Jest to tak:

-Włączam komputer

-Jest piknięcie

-Nie jest pokazywany ekran na którym piszę informacje o kompie jaki procek itd. (pojawia się mały myślnik i schodzi szybko 3 poziomy w dół)

-Pojawia się jak włączyć system (uruchomić system normalnie, tryb awaryjny - próbowałem to i to lecz nie działa)

-Przypuśćmy włączam tryb awaryjny, monitor gaśnie i znowu jest piknięcie i pokazuje się myślnik.

Dysk to WesternDigital 80GB, podłączony pod molex i taśmę. W kompie kręci się zasiłka itd.

Specyfikacja kompa:

ASRock N68-S3 UCC

AMD Athlon II X4 640, socket AM3, 3.0 GHz, BOX

Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9

Tacens RADIX IV - 450W - 80+ BRONZE

Dysk WesternDigital 80GB

Radeon x300.

Pozdrawiam.

Chyba uszkodzony rejestr Windows,może się tak stać,gdy komputer nie był poprawnie wyłączony,niezamknięty system,itd.

Jeśli masz jakiś Live CD z Linuxem,którego nie trzeba instalować możesz zobaczyć czy dysk twardy jest widoczny,zasilacz też trzeba zobaczyć,Tacens jest markowy,ale nie zaszkodzi sprawdzić napięć

Znam podobny przypadek, gdzie winowajcą był uszkodzony zasilacz.

Ten zasilacz może pracował dopiero 3 min i jest na gwarancji. Jak zrobię system od nowa będzie hasać?

Trzeba sprawdzić napięcia na zasilaczu,może uszkodzony ci się trafił

Nie mam miernika żeby sprawdzić. Ale jeżeli się kręci i wszystko ładnie chodzi to nie może być wina zasilacza. Przypuśćmy że zasilacz jest okej. Co proponujecie?

Jak wyżej, uruchom LiveCD, wtedy wykluczy to problem ze sprzętem.

Nie mam LiveCD.

LiveCD (np. Ubuntu) to najprostszy sposób diagnozy (nagrywa się na płytkę obraz i z niej uruchamia komputer), ale jak nie chcesz, to masz też inne opcje np. sprawdzić inny zasilacz lub zreinstalować Windows. Ja na początek bym wybrał LiveCD ;]

mam ten sam problem. ja stawiam na zasilacz. bo jednak wymieniem dysk na sata i lepiej działa ale ciągle nie tak jak trzeba. musi komputer najpierw się rozgrzać zanim odpali poprawnie. Twój zasilacz może być sprawny ale po prostu za słaby. ja sprawdziałem płytę na 4 zasilaczach bo na 350 400 i 420 i 500w i problem się powtarza. wymieniłem płytę na model nowszą i to samo. więc pozostaje tylko wymiana zasilacza na coś potężniejszego. jak kupię zasilacz to odpiszę na temat i powiem czy mi to pomogło:) pozdrawiam:)