Podaj dokładną specyfikacje komputera włącznie z producentem, modelem i mocą zasilacza.
Wyłącza się czy restartuje?
Czy pojawia się może niebieski ekran (BSOD) z komunikatem błędu?
Sprawdź dysk - pobierz CrystalDiskInfo i przedstaw zdjęcie na forum.
Sprawdź pamięć:
- pobierz Memtest
- rozpakuj memtest86-iso.zip aby otrzymać plik ISO np. używając 7-zip
- nagraj plik ISO jako obraz na płytę np. używając Active ISO Burner
- uruchom komputer z płyty i wykonaj testy pamięci
Po
prostu się wyłącza nie restartuje. Ten komputer to składak, ale chodził przedtem jak złoto.
Podasz o co proszę czy mamy z fusów wróżyć w Sylwestra?
Może ze szklanej kuli?
Szczęśliwego nowego roku wszystkim
A co? Cały wosk na andrzejki wylałeś i teraz nie masz z czego wróżyć?
Przepraszam trochę to trwało, bo nie mogłam znaleźć nic o zasilaczu. Pisze tylko na obudowie 230v i 50 Hz. W załączniku specyfikacja.
Pokaż zrzut ekranu z tego programu:
Kiedy komputer był czyszczony - np. wymieniana pasta termoprzewodząca?
Zapewne się coś przegrzewa lub pada zasilacz o którym nic nie wiesz DAj screena z programu mierzącego temperatury podzespołów
Zrobione
W maju tego roku był robiony format i wymiana jednego dysku, bo się zepsuł i czyszczenie. Cała kosmetyka w środku.
Chyba ci się nie wstawiło to co powinno. Popraw …
Pokaż jeszcze zrzut ekranu z tego programu:
założę się że zasilacz pada
Mogę kupić i wymienić sama?
Nie no bez przesady - nie działaj pochopnie.
Możesz podłączyć komputer w innym gnieździe, skorzystać z przedłużacza? Oczywiście najlepiej z uziemieniem.
Masz jakiegoś znajomego, który mógłby zmierzyć napięcia na poszczególnych liniach zasilacza?
Możesz wstawić zdjęcie zasilacza. Potrzebny jest model - może masz gdzieś paragon albo wykaz części na zamówieniu?
Przepnę go do innego gniazda na początek. Nie mam paragonu. Będę działać jeśli to tylko zasilacz a nie jakiś wirus. Dzięki serdecznie i pozdrawiam. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
To przeniesiemy do wątek do działu Bezpieczeństwo. Zapoznaj się z tematem “obowiązkowe logi” i wstaw co trzeba:
ok dzięki serdeczne