Komputer się wyłącza co kilkanaście minut

Witam serdecznie. Od paru dni mój komputer z win7 wyłącza się co kilkanaście minut. W maju był wgrywany nowy system, może załapałam coś z sieci. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. To mam pecha na koniec 2017.

Podaj dokładną specyfikacje komputera włącznie z producentem, modelem i mocą zasilacza.

Wyłącza się czy restartuje?
Czy pojawia się może niebieski ekran (BSOD) z komunikatem błędu?

Sprawdź dysk - pobierz CrystalDiskInfo i przedstaw zdjęcie na forum.

Sprawdź pamięć:

• pobierz Memtest
  • rozpakuj memtest86-iso.zip aby otrzymać plik ISO np. używając 7-zip
  • nagraj plik ISO jako obraz na płytę np. używając Active ISO Burner
  • uruchom komputer z płyty i wykonaj testy pamięci

Po
prostu się wyłącza nie restartuje. Ten komputer to składak, ale chodził przedtem jak złoto.

Podasz o co proszę czy mamy z fusów wróżyć w Sylwestra?

Może ze szklanej kuli? :grinning:
Szczęśliwego nowego roku wszystkim :wink:

A co? Cały wosk na andrzejki wylałeś i teraz nie masz z czego wróżyć? :smiley:

Przepraszam trochę to trwało, bo nie mogłam znaleźć nic o zasilaczu. Pisze tylko na obudowie 230v i 50 Hz. W załączniku specyfikacja.

Pokaż zrzut ekranu z tego programu:

Kiedy komputer był czyszczony - np. wymieniana pasta termoprzewodząca?

Zapewne się coś przegrzewa lub pada zasilacz o którym nic nie wiesz :stuck_out_tongue_winking_eye: DAj screena z programu mierzącego temperatury podzespołów

Zrobione

W maju tego roku był robiony format i wymiana jednego dysku, bo się zepsuł i czyszczenie. Cała kosmetyka w środku.

Chyba ci się nie wstawiło to co powinno. Popraw …

Przepraszam stres, zaraz mi się znowu wyłączy.

Pokaż jeszcze zrzut ekranu z tego programu:

Zrobione

założę się że zasilacz pada

Mogę kupić i wymienić sama?

Nie no bez przesady - nie działaj pochopnie.

Możesz podłączyć komputer w innym gnieździe, skorzystać z przedłużacza? Oczywiście najlepiej z uziemieniem.

Masz jakiegoś znajomego, który mógłby zmierzyć napięcia na poszczególnych liniach zasilacza?

Możesz wstawić zdjęcie zasilacza. Potrzebny jest model - może masz gdzieś paragon albo wykaz części na zamówieniu?

1 polubienie

Przepnę go do innego gniazda na początek. Nie mam paragonu. Będę działać jeśli to tylko zasilacz a nie jakiś wirus. Dzięki serdecznie i pozdrawiam. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

To przeniesiemy do wątek do działu Bezpieczeństwo. Zapoznaj się z tematem “obowiązkowe logi” i wstaw co trzeba:

1 polubienie