Komputer się zacina - dysk obciążony 100%

Mam problem z komputerem, strasznie sie zacina, sytuacja kolejny raz się powtarza, coś cały czas zapisuje na dysku
.
w załączaniu raport, prośba o sprawdzenie

Uzupełnienie informacje - w menadżer zadań - dysk wydajność 100% (głównie proces o nazwie „system” obciąża do 40-90%

Addition.txt (64,1 KB)
FRST.txt (53,4 KB)
Shortcut.txt (69,0 KB)

pozdr
R

1 polubienie

all - jakieś pomysły?

Witaj @Tore

Nie zauważyłem niebezpiecznych wpisów
Usunę niepotrzebne Zaplanowane zadania i kilka innych linii

1. Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Kasia\Downloads\FRST-OlderVersion
    fixlist.txt (2,9 KB)
    „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  2. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  3. Po restarcie wklej plik wynikowy.

Pozdrawiam serdecznie
Juliusz

@iJuliusz napisał co robić. Ja bym zwrócił jeszcze uwage na
C:\Program Files (x86)\Common Files\Wondershare\Wondershare Helper Compact.
To dziwna aplikcja. Opis tego co potrafi robić nawet po zwykłej „deinstalacji” ponizej,

Oprócz tego w dzienniku zdarzeń sa wpisy dotyczace niektórych usług, np. BITS co skutkuje np. problemem z updatami (Windows defender ma problemy)

1 polubienie

Cześć,

zrobione, raporty w załączeniu:
Addition.txt (67,0 KB)
FRST.txt (50,6 KB)
Shortcut.txt (67,7 KB)

pozdrawiam
R

Dziękuje za radę, zrobione - wszystko w nazwie z „wonder” odinstalowałem, natomiast we wskazanych ścieżkach nie znalazłem plików do usunięcia po deinstalacji.

Komputer jak mulił, muli nadal cały czas 100% na wydajności dysku.
Może jeszcze jakies pomysły - będę wdzięczny

pozdr
R

Przetestuj dysk. VictoriaHD i pełny skan dysku.

(Wondershare Technology Co.,Ltd → Wondershare) C:\Program Files (x86)\Common Files\Wondershare\Wondershare Helper Compact\WSHelper.exe

(C:\Users\Kasia\AppData\Local\WonderShare\Wondershare NativePush\WsNativePushService.exe ->) (Wondershare Technology Group Co.,Ltd → Wondershare) C:\Users\Kasia\AppData\Local\WonderShare\Wondershare NativePush\WsToastNotification.exe

To dalej jest.

Error: (06/21/2024 10:41:43 PM) (Source: SideBySide) (EventID: 78) (User: )
Description: Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla „C:\Users\Kasia\AppData\Local\CapCut\Apps\CapCut.exe”. Błąd w pliku manifestu lub w pliku zasad „” w wierszu .
Wersja składnika wymagana przez aplikację powoduje konflikt z inną wersją składnika, która jest już aktywna.

Error: (06/21/2024 09:49:31 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7009) (User: )
Description: Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą LenovoVantageService.
Problem z ta usługa która generuje spore opóźnienia.
Odinstaluj lub przeinstaluj.

Problem z Update.

W linku powyzej masz polecenia Sfc i Restorehealth.
Wykonaj je. Najpierw to z restorehealth potem sfc.
Przetestuja system pod kontem braku lub wadliwych plików systemowych.
W ostateczności mozesz wykonać tzw. naprawę In-place Upgrade.