Witam.
Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem, prawdopodobnie chodzi o dysk twardy. Zaczęło się od czarnego ekranu podczas uruchamiania systemu. Po kilko razowym, ponownym uruchomieniu wszystko było ok. Niestety gdy po tym incydencie próbowałem coś zainstalować, wypakować lub przenieść trwało to koszmarnie długo a na końcu wywalało błąd. Teraz gdy uruchamiam komputer to czasami na poziomie ekranu logowania zawiesza się i wyskakuje Blue screen. Jeśli uda mi się zalogować to wszystko przez chwilę jest ok i albo wywala Blue screen albo ten komunikat (zdjęcia) i wiesza się. To prawdopodobnie wina dysku ale chce się upewnić.
Hej,
Pokaż wszystkie parametry z programu CrystalDiskInfo - po prostu wrzuć z niego screena. Dobrze byłoby też przetestować pamięć RAM. Myślę, że pomocne będą poniższe materiały.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Problem w tym że uruchomienie przeglądarki za każdym razem powoduje zwiechę albo Blue screena. A nie posiadam wymienionych programów na dysku. Jest jakiś inny sposób aby uzyskać te i formacje?
Czyli na początku testowanie pamięci RAM - będziesz musiał płytę bądź pendrive’a przygotować na innym, sprawnym komputerze.
Pamięć możesz szybko przetestować wpisując w menu start “diagnostyka pamięci” i uruchamiając zaproponowany przez system program.