Wczoraj zainstalowałem program Riva Tuner 2.02 aby sprawdzić czy moja grafika posiada pixel shader 2.0 czy nie i nacisnąłem przez przypadek w pewnej zakładce tego programu coś i komputer uruchomił sie ponownie i teraz zawiesza sie podczas wczytywania programów, widzę już pulpit i wczytuje programy i zwiecha Co mogę zrobić aby mój komputer znów działał, nie chce robić formata bo trochę z tym zabawy…mam grafikę Geforce FX 5200 128.Proszę o szybka pomoc
Dodam jeszcze że usunąłem ten program w trybie awaryjnym ale to nic nie pomogło :evil: Włączyłem w tym programie to co jest na screenie… :x
Nadtaktowałeś kartę,da się uruchomić tryb awaryjny ?,aby zainstalować program i przywrócić domyślne wartości zegrów pamięci i układu,przetaktowanie słabej karty nic ci nie da
Też wydaje mi się że zbyt się podkręciła.Zaionstaluj ten program jeszcze raz i przywróć ustawienia domyślne(powinna być taka opcja) lub zmniejsz overclock.Możesz jeszcze spróbować odinstalować stery, przeczyścić resztki DC3 (tylko uważaj żeby czegoś nadto nei usunąć bo system może się posypać).I zainstaluj jeszcze raz.
Ale najpierw sprawdź czy w trybie awaryjnym da się zainstalować tą “Riva Tuner 2.02” i zmniejszyć taktowanie pamięci i rdzenia.
próbowałem w trybie awaryjnym to zrobić jak mówicie ale nie dało rady bo tryb nie czyta sterowników…robie już formata ale i tak będę musiał zmienić te ustawienia w tym programie??