Komputer się zawiesza po włączeniu gry

(xBotekx) #9

A ja bym jeszcze poprosił o screen z hwmonitor po włączeniu gry.

(czarny2002k5) #10

(czarny2002k5) #11


mam odstep czasowy w wysylaniu zdjec

(czarny2002k5) #12


i zaraz dam hwmonitor

(czarny2002k5) #13


HW MONITOR ^

(marcin20000) #14

Czarny, chyba musisz zainwestować w nowy dysk.

Twój JEST ZDROWY, ale ma bardzo niskie prędkości (20-40 MB/s), tzn. gra/plik wymiany nie nadąża z doczytywaniem danych. Możesz na nim trzymać filmy, pliki instalacyjne etc.

Powiedz jeszcze, czy dobrze rozumiem, że wcześniej, na starym dysku jak był OK, to nie było problemów z grami?

(czarny2002k5) #15

na tym i na tamtym nie było problemów, niektórzy piszą/mówią że może to być zasilacz który ma niestabilne napięcia i nie nadąża z zasilaniem grafiki ale niestety nie mam miernika :confused:

(marcin20000) #16

mało prawdopodobne, przy zasilaczu byś dostawał raczej resety, nie zawieszenia. :wink: One raczej typują dysk.

Jest taki program occt, to rodzaj benchmarka, który, o ile się da, poda napięcia pod obciążeniem z płyty. Możesz spróbować, choć wynik mało dokładny.

Ważniejsze jest, czy pamiętasz markę zasilacza, wiek i ile ma na linii 12 ?

Nawet noname 500w powinien utrzymać Twój set, chyba, że też odchodzi do Hadesu :wink:

(czarny2002k5) #17

Chodzi o to ze komputer sie zawiesza i sie nie da nic zrobić i trzeba go resetować bo widać tylko obraz. Zasilacz to whitenergy atx-500w wieku nie znam a nie mam pojecia co to linie

(marcin20000) #18

No to właśnie dysk by wychodzi, tak jak wynika z hdtune. Problemy z grami pojawiły się od samego początku po wymianie dysku?

Słaby, ale nie on powinien być problemem. Linie, pomyśl o tym jak o szerokości drogi, odpowiadają za przepustowość. W przypadku 12, z 500W sprzęt podłączony do płyty głównej może u Ciebie “łyknąć” z głównej linii około 210 W. Czyli bardzo mało :wink: U Ciebie ejdnak , nawet w peaku, powinno wystarczyć, ale gdybyś chciał dać mocniejszą kartę, podkręcić procesor etc, to wymiana :wink:

(xBotekx) #19

Przepraszam za pomyłkę chodziło o hwMointor a nie hwinfo :slight_smile:

(czarny2002k5) #20

Nie od samego początku bo jeszcze wczoraj udało mi sie zagrać z 2 gry w Lige legend a w 3 sie komputer wykrzaczył

(czarny2002k5) #21

(czarny2002k5) #22

nizej nie zdazylem zrobic ss bo sie znowu zawiesil :frowning:

(panicagaming) #23

W podglądzie zdarzeń z zakładki system dostajesz jakiś błąd wtedy gdy się zawiesi? (znaczy odczytaj po restarcie).

(czarny2002k5) #24

(czarny2002k5) #25

(panicagaming) #26

Tak jak widzisz to drugie jest przyczyną. Jakiś syf Ci się ściągnął. Wejdź w programy i funkcje i zobacz, czy masz coś o takiej nazwie do usunięcia.
Jak nie to wejdź w usługi (otwierasz uruchom i wpisujesz: services.msc). szukasz usługi o takiej nazwie i klikasz na niej dwa razy. Tam będzie ścieżka do pliku wykonywalnego, którą skopiuj bez nazwy aplikacji (do ostatniego folderu) i wklej w ścieżce folderu po otwarciu dowolnego folderu. Przykład poniżej.


Zobacz czy jest tam jakiś uninstall.exe.

(marcin20000) #27

Torrenty na pulpicie, to i efekty :wink:

Czarny, na przyszłość wycinaj w paincie tylko okno z danymi, bo na pulpicie jakieś prywatne fotki też nam udostępniłeś :wink:

(xBotekx) #28

Polecam alt+prntscrn lub windows+shift+s


Wykonaj scany następnie bardzo bym prosił @iJuliusz o sprawdzenie.

Przeniosę do odpowiedniego działu mam nadzieję ,że się nie obrazisz.

1 Like