Komputer sie zawiesza

Tak jak w temacie. Zaczelo sie od tego, ze dostałem wirusa, który podawał się za ANTYwirusa, i nic sie niedalo zrobić. Mojemu bratu udało się go usunąć, i ja później po tym przeskanowałem kompa dwoma rożnymi scanerami. I nic nie wykryło. I wtedy jak grałem w grę, to sie zaciął komputer, pojawiły sie takie białe paski na monitorze, i ekran zaczął tam migać. Po restarcie wszystko bylo okej, ale znowu gdzieś tak po pol godziny grania zaczęło sie tak robić, kolory sie pozmieniały, białe paski, i sie zaciął. Wiec zrobiłem reinstalke, tym razem na Windows 7. Ale nadal sie tak robi. I w czym tkwi problem, panowie, panie i dzieci ? Dodam, ze od 2 lat grania nigdy nie miałem problemow, a akurat po tym wirusie sie zaczęło tak robić.

Z gory dziekuje.

Prawdopodobnie karta graficzna uszkodzona. Podaj całą konfigurację komputera w łącznie z marką i mocą zasilacza

Procesor : Intel Core 2 duo E8200

Karta graficzna : NVIDA GeForce 8800 GT 512 MB

Ram : 1x DDR2 1024 MB

Płyta główna : Gigabyte EP35-DS3R

Zasilacz nie wiem jak sprawdzic, nie ma ZADNEJ nalepki…

Ale jak mowie, gram na tym kompie od 2 lat, i nigdy nie mialem problemow, nigdy sie nie zacinal, wiec to raczej chyba nie moze byc zasilacza wina? Cos tamten wirus musial zrobic

Wydaje mi się że raczej wina karty. Z tego co czytam na tym forum większość kart z serii 8xxx szybko się psuje

ramu może brakować

Nawet gdyby ramu miał mało to i tak nie ma prawa być pasków na ekranie

No ale nie ma jakiegos programu albo sposobu, zeby sprawdzic co nie tak ? Bo cos to musi miec powiazanie z tym wirusem

Weź tą kartę i idź do kolegi sprawdź czy działa poprawnie.

Zrobie to w srode. I napisze jak poszlo.

jak będzie karta ok to ściągasz antyvirusa i skanujesz. następnie odinstalowujesz i ściągasz następnego … itd