Komputer spełnia wymagania gry, mimo to i tak się zacina

Witam, mam problem z grą Ojciec Chrzestny, otóż moj komputer spełnia wymagania tej gry (jest nieco ponad) mimo to gra i tak się zacina ale w nie typowy sposób. Nie ma większej różnicy czy ustawie maxymalnie ustawienia grafiki czy minimalnie i tak scinki są takie same, czasem też występuje cos takiego, że od środka monitora idą takie paski w grze i trzeba ją wyłączyć w procesach

wymagania.png

Sprawdź konfiguracje karty graficznej bądź może wystąpiły błędy przy instalacji- spróbuj reinstalkę gry zrobić. Możliwe też jest, że w tle masz uruchomione jakieś usługi, które spowalniają ogólnie pracę systemu bądź program działający w tle tak ci zwalnia.

A czy z innymi grami jest tak samo?

A czy ta karta graficzna nie ma czasem współdzielonej pamięci z RAMem?

Tak, w innych grach też mam problem.

Nie wiem czy ta karta graficzna nie ma współdzielonej pamięci z RAMem.

Te ściny, przypominają troche, jak by sie grało z płyty, i była porysowana, albo sie zacieła…

może coś z dyskiem?

a i dodam, ze temperatura karty graficznej też nie jest za ciekawa…

Ja miałem podobnie.Komputer spelniał maksymalne wymagania gry a nawet je przewyższał…Miałem wtedy kartę graficzną Radeon 9250… Gra odpalała na full detalach bez żadnej zacinki…Teraz mam kartę jeszcze mocniejszą Radeona 9550 a gra zacina nawet na minimalnych… :frowning: Myślę że to wina przepełnionego dysku twardego…Trzeba zrobić format bo procesor nie wyrabia jeżeli to jednordzeniowy :!: …Może spróbuj tego? :smiley: