To znaczy tylko tyle, że oficjalnie nie były razem testowane, a nie, że nie działają. Najczęściej działają, ale w niektórych przypadkach, przy starszych Ryzenach, trzeba ustawić wtedy trochę niższy zegar pamięci RAM.
(edit. sparwdze w necie…)
Możesz oczywiście podmienić na model, który producent gwarantuje, jak chcesz mogę jakieś sensowne w morelach dobrać, takie przyzwoite i niedrogie.
Co do zgodności dysku, to … tu bym raczej już żadnych problemów nie widział. Chyba że w laptopie, w desktopie bezproblemowo można podmieniać. Przyznam szczerze, że u siebie czy kupując innym nawet tego nie sprawdzałem.
W sumie to ciężko mi cokolwiek powiedzieć, kluczowym czynnikiem jest covid, a tego nie przewidzimy. Dla siebie bym wybrał pewnie tańszą pamięć i później bym się martwił… ale komuś innemu tego nie poradzę.
Dlatego zagranie desperata… nie wiem, czy w obecnym układzie (uwzględniając wzrost ceny do prawie 3000 zł przez problemy z dostępnością tańszych pamięci i jeszcze ryzyko większych problemów przez zablokowany Kanał Sueski) nie wyjdzie najbardziej ekonomiczne.
Nie będzie miało “ładnych diodek”, ale po podłączeniu monitora, myszki i klawiatury, tak wygodniej i zdrowiej, zestaw będzie gotowy do wszystkich gier, 1650TI na pokładzie jednak nie jest taka zła.
Ja już nie mam pomysłów, ale dam szanse @panicagaming ocenić. Może też ktoś inny ma dzisiaj nadmiar kreatywnych wizji.
Ps. kiedyś radziłem “do domu kup stacjonarkę”, ale dziś niema z czego składać,…
Tylko gotowce, bo to jedyne źródło sensownych GPU. Ceny lekko zawyżone, ale w cenie samodzielnego RTXa 3060 dostaniesz cały zestaw względnie nadający się do grania.