Szukam komputera dla dziecka, by mógł sobie pograć w jakieś gry, czy znajdę taki od 900 do 1000 PLN? proszę o propozycje.
Jakby się postarać to można złożyć nowego, zakładając, że 1000zł za sam komputer, bez wyposażenia, laptopy to dość cienkie w tej cenie, wszystko zależy od gier, a w tej cenie jeśli coś porządnego, to raczej używki. Coś chętnie poszukam.
Tak samą stacje chcę, bo monitor posiadam.
Takie coś jako nowe można wziąć, do zupełnych podstaw starczy i też zależy, jakie gry mają być. Jak dziecko małe i może nie ogarnia za mocno to mu starczy, a nawet będzie zadowolone.
Procka i płytę mógłbym lekko podmienić, bo wg tego, co widzę, mogą byc opóźnienia w dostawie.
Dzieciak 7 klasa, narzeka na swojego laptopa i wolałby jednak komputer stacjonarny. Ten wygląda ok ale nie chcę, żeby dzieciak się zawiódł i mówił, że jego laptop lepiej gra, więc czekam 7 dni na propozycje od każdego potem wybiorę.
Zrobiłem rewizję, wymieniłem to, co było z długą dostawą, wrzuciłem lepszego procka i więcej Ramu.
Jakie podzespoły ma laptop? Akurat tutaj ja dałem nówkę, z lekkimi możliwościami rozbudowy, ale jeśli coś lepszego w tej cenie, to tylko używki.
No spoko używka jak najbardziej też wchodzi w grę.
Dej podzespoły, jak będzie możliwość, bo może się okazać, że za tą cenę to się niewiele lepsze coś dostanie
Wiadomo za takie pieniądze nie kupi się nie wiadomo czego. Znalazłem coś takiego co myślicie o tym? https://www.olx.pl/oferta/komputer-do-gier-gamingowy-gtx970-black-exoc-sniper-edition-kfa2-CID99-IDH1bWV.html#73be319c2b grafika za słaba min to 4gb powinna być
Myślę, że cena jest zawyżona dwukrotnie. To emeryt, którego miejsce jest w muzeum (11 letni procek, 6 letnia karta graficzna).
Dwa takie poglądowe sprzęty, coś tego pokroju może być, żeby procek był min. i5-3xxx, jakiś R9, 970 lub 1050, zależy co się znajdzie, i te 8GB Ramu żeby było.
Czy dało by się do tego coś dobrać ? Komputery wyglądają ok ale zanim kupię muszę przemyśleć.
Byly jakieś kompy ciekawe bez grafiki, z tych, które przeglądałem, kombinuj.
1050 Ti za 150 PLN to wyjątkowa okazja, ale mało wiarygodna. Żeby się nie okazało, że to podróbka z Chin.
Taniej ci wyjdzie konsola.
Możne napisz jakiego ma laptopa. Wtedy będziemy wiedzieli z jakiego sprzętu dzieciak korzysta i poniżej jakich oczekiwań nie warto schodzić.
Pomnóż budżet razy dwa, kupujesz komputer, nie kalkulator.
Za 1000 złożysz biurową maszynę, na której jednak jakieś gry pójdą, alternatywą będzie “komputer do gier” w oparciu o przegląd elektroodpadów z ostatnich 5, a częściej 10 lat. O gwarancjach zapomnij, no chyba, ze przy szczęściu na rok w poleasingowym 10 letnim i5-2400… Tylko wydajniejszy upolujesz na olx.
Możesz robić jak chcesz, ale poniżej pewnej ceny fizycznie nie zejdziesz, nie ma lifehacków na oszukanie systemu.
Używki niezłe można dostać, tyle że przestarzałe. To, co zaproponowałem wyżej to właśnie taka biurówka, UHD 615 lepsze niż Intel HD 4xxx, ale kuzyni jak dostali RX 550 przy zmianie z integry to od razu mocny lvl up.
Tak taniej wychodzi w pierwszy dzień zakupu z każdym dniem użytkownika będzie w plecy.
Gry droższe… rzadziej są promocje i są słabe w porównaniu do tego co sie wyprawia na GOG czy STEAM gdzie lecą starsze gierki nawet po 70-90% przecenie i do tego EPIC notorycznie rozdaje gry za darmo i to nawet bardzo fajne ostatnio.
Dodatkowo musi płacić kolejny abonament aby grać w trybie multiplayer na konsoli.
Pomijając sam fakt przeglądania internetu już nie tyle co grania tym bardziej odpada czy odrabiania lekcji pisania jakiś prac w excelu word i tak dalej.