ostatnio czytałem nowy numer gazety CHIP i był tam opisany zapowiadany komputer oparty na Intel Atom oraz układzie opracowanym przez Nvidię wspomagający obliczanie i kodowanie obrazu.
Przetestowali Nettop Acer Revo ma on kosztować około 300 - 400 $ wiec po kursie około 1000 zł
Miał może z nim ktoś styczność?? Gazeta twierdzi ze komputerek (nie można go nazwać komputerem przynajmniej po wymiarach na to nie wygląda :P) daje rade z wyświetleniem filmów w fullHD oraz z dekodowaniem filmów z kontenerem Matroska.
radzi sobie też ze starszymi grami The sims (mysle ze chodziło o 2 cześć) WoW. Jak i z Vistą i windows 7.
Ogólnie mówiąc super :lol:
mam wielka chęć pozbyć sie mojego blaszaka i zlożyć sobie takiego na testy cześci nawet są dostępne:
mi raczej zależy na oszczędnym kompie typu MediaCenter do telewizora oraz do przeglądania internetu i takich czynności jakie wykonuje na moim Lenovo s10 (też jest na Atomie)
Żal kup płyte mAtx i ładną obudowe zwykłego proca pasywne chłodzenie dysk(karta cf) napęd i reszte i gra gitara dla mnie zestaw ok ale jeżeli wolisz tamten twój wybór