system operacyjny: Ubuntu 20.04 LTS 64 bit oraz windows 8 64 bit
Zasilacz: 350 lub 500 W (nie pamiętam).
Dysk: HDD 320 GB
Problem z moim komputerem stacjonarnym jest taki, że komputer się cały wiesza, gdy:
-uruchomię na przykład: od 2 lub więcej dokumentów libreoffice trzeba nacisnąć przycisk reset na obudowie, myszka działa, ale nie działają przyciski, zegar/czas zatrzymał się, myszką nic nie można uruchomić jedynie ruszać strzałką.
gdy uruchomię więcej niż 3 różne programy lub do edycji zdjęci, odtwarzacz zdjęć, odtwarzacz filmów, odtwarzacz word, exel, odtworzę kilka różnych przeglądarek firefox, chrome, odtworzę bardzo skomplikowaną stronę www jak na przykład tvn24.pl. to trzeba nacisnąć przycisk reset na obudowie, myszka działa, ale nie działają przyciski, zegar/czas zatrzymał się, myszką nic nie można uruchomić jedynie ruszać strzałką.
Co może być przyczyną wieszania się całego komputera
Przeskanuj RAM memtestem (jeśli masz Ubuntu, to masz też już wpisany do GRUBa memtest). Pozwól mu przynajmniej na jeden pełny przebieg. Dla mnie z opisu brzmi to jak problem z pamięcią operacyjną (ale nie że za mało bo wtedy zrzuca do pliku wymiany tylko jak problem z odczytem/zapisem od któregoś bloku, choć Linux powinien wtedy się wywalić i wyświetlić kernel panic).
Dzień dobry
Dodam, że po wieszaniu się komputera system się nie uszkadza, ale zauważyłem.
Gdy przenosiłem wszystkie pliki w karcie pamięci telefonu do folderu karty pamięci telefonu to przeniosło wszystkie pliki, ale tam gdzie przeniosłem pliki folder był pusty, inaczej mówiąc, w trakcje przenoszenia plików do folderu zrobiło się tak, że pliki zniknęły.
Może mam uszkodzone pamięci.
Podsumowując zaraz włączę test pamięci.
Witam to polecacie jakiś komputer do 2000,00 zł do użytku codziennego no i gier omsi 2, euro i amerykan track, symulatory autobusów, a także ciężarówek i tramwajów