dysk mam ze starego komputera SATA II więc można zaoszczędzić 200 zł i jakaś lepsza karta by się przydała bo chce sobie pograć w jakieś nowe gry czy hd6850 będzie dobra ?
Mam pytanie do obudowy odnośnie SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410), czy fakt że zasilacz jest w niej mocowany na dole nie będzie powodowało się jego przegrzewania? I czy wystarczy 450 W?
CPU: AMD Phenom II Quad Core X4 965 BE 3,4GHz AM3 BOX
Zasilacz: Aerocool AEROPGSVP-450
Ram: Patriot DDR3 4GB(2x2GB) 1333MHz Viper II Sector5 CL9
GPU: MSI ATI Radeon HD6850 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver.OC)
Napęd: Liteon nagrywarka DVD iHAS124-19 czarny OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)
Co do zasilacza to może inny wezmę ale na razie muszę uzbierać jeszcze trochę kasy, bo ten zestaw kosztuje ok 1600zł. Dzięki za pomoc :razz: temat do zamknięcia
Zamiast kupować w sklepie, radziłbym kupić części na giełdzie komputerowej, ponieważ jest taniej i jeszcze czasami można nawet się targować. Ja właśnie kupowałem części na giełdzie od faceta, który ma sklep komputerowy i udało mi się kupić wszystkie części i udało mi się na tyle zbić ceny niektórych części, że wszystko łączonie wyniosło mnie ponad 100 złotych mniej niż w normalnym sklepie. Tylko trzeba uważać żeby właśnie kupować od gościa co ma sklep, bo potem jak coś się spierdzieli i przyjdzie do realizacji gwarancji gościa może już nie być na giełdzie i wtedy jest problem, a tak to dostarcza się części do jego sklepu komputerowego i po problemie… Jeszcze trzeba ignorować zaczepki innych ludzi i najlepiej nosi portfel za pazuchą, bo zdarzają się kieszonkowcy i złodzieje, którzy zagadują, że mają coś tam do sprzedania, a potem prawda jest taka, że potem jak gdzieś się z gościem pójdzie na stronę można oberwać w pałę i pożegnać się z kasą, tak więc najlepiej pojechać z ojcem.
minusem takich transakcji jest to, ze gwarancja na giełdzie jest uznaniowa. UOKiK nie pomoże ci w wypadku kiedy sprzedający udzieli odmowy na świadczenie usługi gwarancyjnej z tego względu, ze może się zasłonić sprzedażą okazyjną, lub uzna że “sprzęt był używany niezgodnie z przeznaczeniem” (jak to miała w zwyczaju jedna z firm w której nieprzyjemność miałem pracować).
Wierzę jednak, że gros sprzedających jest uczciwa i rzetelnie traktuje swoje obowiązki jak i klientów - ja przestrzegam jedynie przed przykrymi możliwościami.
Na paliwie bym trochę stracił jakbym miał jechać więc lepiej jest zamówić. Przesyłka max 30 zł jak wszystko od razu zamówię np. na tech planet i jeszcze montują kompa za 1zł