Komputer włącza się ale nie ma obrazu, działa w trybie awaryjnym


(Mati4011) #1

Logi

OTL.txt

Extras from OTL.txt

FRST

Additon

Shortcuts

 

Witam, jakiś czas podczas korzystania z komputera obraz przestał działać, był czarny ekran a komputer dalej chodził. Zresetowałem go i wszystko było w porządku. Teraz jednak ekran wyłączył się (wyłączenie poprzedzone było lagiem ) a komputer, wiatraczek dalej działał, dodam również, że miałem wtedy rozmowe skype której nie przerwało, jednak znajomy nie słyszał co mówie. Zresetowałem go, i gdy uruchomiłem go w trybie normalnym po wyskoczeniu logo windows, ekran znów zrobił się czarny. Uruchomiłem go w trybie awaryjnym (skąd zresztą teraz korzystam) i wszystko działa poprawnie, próbowałem po tym jeszcze raz go włączyć normalnie ale bez rezultatu. Jak do tej pory komputer działał bez zarzutu.

 

Dodam że myślałem o zrobieniu formatu komputera, czy możliwe jest stworzenie nowej partycji , zrzucenie na niej plików i sformatowanie starej partycji ?

 

Windows 7 Service pack 1 64 bitowy

Intel core i5-2400 3.10 ghz 3.09 ghz 4 rdzeniowy

8 gb ramu

Karta graficzna nvidia geforce gtx 560

 

Nośniki


(Inkoo) #2

Skoro w trybie awaryjny działa a w normalnym nie,może byc jakiś konflikt sterowników albo programu niedawno zainstalowanego(zaktualizuj stery do grafiki)

Jezeli to nic nieda ostatni punkt  przywracania, jezeli i to niepomoże w biosie jest opcja ostatnia dobra konfiguracja

Dodam że myślałem o zrobieniu formatu komputera, czy możliwe jest stworzenie nowej partycji , zrzucenie na niej plików i sformatowanie starej partycji ?

Tak ,za pomocą live usb zrobisz to wszystko


(Mati4011) #3

Dziękuje za odpowiedź, z użyciem opcjii ostatniej dobrej konfiguracji odpaliło