Witam. Posiadam Windows XP. Od kilku dni mam dość dziwny problem. Któregoś dnia odpalam komputer, ładuję się do okienka Windows XP i nagle reset i tak w kółko, dopiero za którymś razem się odpala. Włączyłem go w końcu w trybie awaryjnym i przywróciłem system. Myśłałem, że juz wszystko ok, ale problem znowu się powtórzył. W skrócie włącza się i wyłącza non stop. Nie mam już pomysłu jak to rozwiązać, troszkę poczytałem, ale mało było co do tego tematu Z góry dziękuję za szybką pomoc
Myślę że padł ci dysk
Jeśli nie kupowałes cos nowego do komputera w ostatnim czasie ?
Nic nie kupowałem. Dysk działa normalnie, bo przecież za którymś razem się odpala. Dane i wszystko jest.
Używając przycisku
Pozdrawiam Gutek
Daj log z Debugging Tools for Windows - http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in … topic=15.0
Posprawdzaj Sterowniki…
Nie ma logów w minidumpie.
Które sterowniki, albo jak je dokładnie posprawdzać ?
Może coś lapie wysokom teperature i dla tego
Temperatury w normie
Płyta głowna 37C
Procesor 44C
Aux 31C
WDC(dysk) 36C
Za którymś razem udaję się odaplić kompa ale to trzeba próbować kilkanaście razy.
Jaki zasilacz? Podaj markę i moc.
Zasilacz 350W Xinruilian model LC-B350ATX
Odłącz napęd DVD i jeśli masz 2 Dyski jeden odłącz i sprawdź czy sie uruchomi normalnie…
Przeinstaluj sterowniki od płyty głównej, na starym komputerze tak miałem, przeinstalowałem i był spokój.
Wyczyściłem komputer, wszystkie części. Problem dalej jest. Dzisiaj spróbuję na innym zasilaczu, jak nie to przeinstaluje system albo sterowniki. Od jakich sterowników zacząć ? Dziwne jest to, że jak komputer już chodzi to mogę go odpalać i będzie normalnie. Kiedy odpale go np. rano to jest problem. Po wyczyszczeniu wyłącza się w momencie kiedy pojawia się pulpit i za którymś razem działa.
Zacznij od płyty głównej, następnie jeżeli masz kartę dźwiękową zintegrowaną to powinna razem z MoBo się zainstalować, następnie stery od karty graficznej.
Robiłeś test pamięci ram? Podaj resztę bebechów kompa
Wina zasilacza, po prostu nie daje już rady. No chyba, że jakiś poważniejszy błąd.
Witam. Przenstalowałem cały system i jest teraz nowy. Ponadto wyczyściłem każdy element komputera. Wynik - problem dalej istnieje pomimo starań. Co moge zrobić ? Co jest zepsute ? Z góry dziękuję