Komputer wolniej się uruchamia,częśćiej zawiesza.(logi)

Witam,

Zauważyłem, że od pewnego czasu komputer wolniej się włącza i pracuje. Przy surfowaniu w necie lubi

się zawieszać. Robiłem optymalizcję sytemu sposobami wymienionymi na waszym forum, ale to nie do końca pomogło.(Możliwe, że komp się “starzeje” i robi psikusy)

Miałem niedawno problem z NetWare(dziwnie komp się włączał)ale sobie poradziłem. Co do startu kompa

to zamieszczam loga z Silent Runners

Zamieszczam również logi z :

HijackThis

ComboFix

Mam jeszcze pytanie co do zamykania systemu. Czy możliwe jest aby komputer przed wyłączeniem

“czekał”(czarny ekran) około 20-25sekund gdy mam włączone “ClearPageFileAtShutdown”?

P.S CZy jest możliwe żebym miał dziś 1022MB ram-u gdy miałem na początku 1024MB?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - (no file)

Fix w HijackThis.

start>>uruchom>>>cmd

sc stop ehdrv

sc delete ehdrv

po każdej linijce enter

usuń ręcznie folder C:\Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!

--------------------------------------------------------------------------------

RAPORT KASPERSKY ONLINE SCANNER 7.0

środa, 21 styczeń 2009

System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600)

Wersja Kaspersky Online Scanner: 7.0.26.12

Data ostatniej aktualizacji bazy danych: Wednesday, January 21, 2009 08:37:58

Liczba wpisów: 1658070

--------------------------------------------------------------------------------

Ustawienia skanowania:

Typ bazy danych użytej do skanowania: rozszerzona

Skanuj archiwa: tak

Skanuj pocztowe bazy danych: tak

Obszar skanowania - Mój komputer:

A:\

C:\

J:\

Statystyki skanowania:

Przeskanowanych plików: 63264

Nazwa zagrożenia: 2

Zainfekowanych obiektów: 14

Podejrzanych obiektów: 0

Czas skanowania: 02:30:05

Nazwa pliku / Nazwa zagrożenia / Liczba zagrożeń

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\klon.exe	Zainfekowany: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC-based.c	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Nowy Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\klon.exe	Zainfekowany: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC-based.c	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\Różne\Nowy folder (2)\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\Różne\Nowy folder (2)\Nowy folder\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\Różne\Nowy folder (2)\Nowy folder\Nowy folder\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\Różne\Nowy folder (2)\Nowy folder\Nowy folder (2)\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\Nowy folder\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\Nowy folder (2)\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\Nowy folder (2)\Nowy folder\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\Nowy folder (2)\Nowy folder\Nowy folder\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Documents and Settings\domownicy\Pulpit\Aktówka\Nieużywane skróty pulpitu\Różne\Nowy folder (2)\zxsdc\Nowy folder (2)\Nowy folder\Nowy folder (2)\alarmclock4free.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Program Files\SearchInOneStep\si1opt.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

C:\Program Files\SearchInOneStep\uninstall.exe	Zainfekowany: not-a-virus:AdWare.Win32.OneStep.z	1

Wybrany obszar został przeskanowany.

Aplikacja “klon.exe” jest od informatyków do zdalnego łączenia czy coś takiego.

P.S usunąłem ręcznie pliki oprócz klon.exe