Komputer wolno się uruchamia, zacina się


(Michmail) #1

Od dwóch dni mam dziwny problem, wczoraj komputer zaczął przycinać się na parę sekund, potem zaczął zacinać się na dłużej nic nie dało się robić, uruchamiał się bardzo długo albo wcale, udało mi się uruchomić przywracanie systemu, które pomogło na parę minut następnie znowu zaczęło się tak dziać, więc przywróciłem stan komputera z jeszcze wcześniejszą datą znowu pomogło na trochę teraz znowu mam ten problem ale na razie komputer działa w miarę normalnie. nie wiem czym to może być spowodowane proszę o jakieś rady. Teraz nagle wyskoczył mi błąd Explorer.EXE ModName: atimcenc.dll teraz znowu dwrtsn32.exe


(Łukash) #2

Co do : atimcenc.dll .

Możesz spróbować: Start->Uruchom->regsvr32 /u atimcenc.dll ,albo odinstaluj ATI Multimedia Center.

To może być też wina upałów bądź kodeków,odinstaluj posiadane kodeki i zainstaluj paczkę.


(Marcingxp) #3

wszystkim-najistotniejsze-optymalizacja-cyba91-cz1-t390938.html

wszystkim-najistotniejsze-optymalizacja-cyba91-cz2-t391043.html

Polecam compl


(Michmail) #4

Nie rozumiem tego wczoraj nie mogłem praktycznie w ogóle uruchomić komputera, dziś jak pierwszy raz uruchomiłem to znowu zaczął się zacinać, a teraz znowu po ponownym uruchomieniu działa normalnie

-- Dodane 19.06.2010 (So) 16:35 --

Przez kilka dni komputer działał prawidłowo niestety dzisiaj problem z zacinaniem się i z uruchomieniem systemu znowu się pojawił, zauważyłem w podglądzie zdarzeń często pojawiający się komunikat następującej treści:

System zdarzeń modelu COM+ nie mógł zwolnić metody ConnectionMadeNoQOCInfo dla subskrypcji {A82F0E80-1305-400C-BA56-375AE04264A1}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}. Subskrybent zwrócił HRESULT 80004001.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Proszę o jakieś wskazówki co robić i czym to może być spowodowane.