Witam. Mam nadzieje, że dobry dział wybrałam…
Być może problem banalny, ale bez pomocy kogoś bardziej obeznanego nie dam sobie rady.
Od jakiegoś czasu mój komputer wydaje niepokojący szumiąco-buczacy dźwięk. Czasem wyraźnie słychać, że się rozpędza i nagle zwalnia, po czym pracuje normalnie - cicho, a czasem, szczególnie przy ściąganiu większej ilości plików (ale niekoniecznie), ładowaniu się filmu na jakiejś stronie np. jołtubie wyje niemożebnie. Zdaje mi się, że to zbiegło się z montażem i instalacją nagrywarki, przez speca wątpliwej jakości świadczonych usług, ale usterka nie wynikła tak od razu. Czy to może być coś z wiatrakiem? Dodam, że był też dość długi okres czasu, że wraz z buczeniem pojawiały się zwiechy kompa (aktualnie się to uspokoiło) Tak jakby w trakcie pracy nagle się zachłysnął i wisiał w takim stanie dłuższą chwile - ekran.myszka itd. były wtedy martwe tj kursora nie było w ogóle widać - wyskakiwał nagle po odblokowaniu się samoczynnym kompa, niczego na pulpicie nie dało się uruchomić, ani nawet zamknąć komputera. Musiałam to czasem robić w brutalniejszy sposób, co wcale mu nie pomagało. Gdzie mam szukac przyczyny?
Pozdrawiam