Komputer wyłącza się i zaraz włącza

Witam ,
Zwracam się z problem komputera. Sprzęt wyłącza się np, przy uruchomieniu gry , nie mija 1 min i zaraz się sam restartuje. Komputer ma takie dni , że miesiąc działa bardzo dobrze a jedne takie dni co wyłącza się co dzień , musi się wyłączyć tak z 7 razy podrząd , żeby działał przez kilka godzin bezbłędnie. Nie wiem w czym tkwi problem , możliwe , że kiedyś zainstalowałem grę trochę za dobrą na ten komputer i to jeszcze przez torentta i właśnie wtedy po kilku tygodniach grania to wszystko się zaczęło.
Za wszystkie odpowiedzi i pomoc dziękuję :blush:

Okradłeś kogoś, to on popsuł Ci komputer :moneybag:. Wniosek możliwy, ale złamanie prawa przez Ciebie realne. Czyli antywirus, jak pomoże- super i więcej kilometr od piractwa. Jak nie pomoże to format i reinstalka, ale przed formatem, to bym sprawdził zasilacz /kartę przekładając z innym PC. Może tam być coś zasilaniem.

1 polubienie

Podgląd Zdarzeń ?

Zrobiłem formata na sprzęcie i powiem , że dwa miesiące max ładnie działał , ale potem to samo. Właśnie zastanawiam się czy to zasilacz siadł ale nie jestem pewien. Zastanawiałem się również czy komputer się nagrzewa za mocno. Ile powinna wynosić temperatura tak optymalna?

Zależnie od procesora i karty, jedne ok 70 inne blisko 100.
Zwykle bez podkręcania, nawet ze stara pasta, nie powinni być resetów w stacjonarnym.

To chyba wychodzi na to , że głównym problemem może być zasilacz

Prawdopodobnie zasilacz lub coś z płytą, kartą, prockiem w tej kolejności :wink:
Najprościej pożycz od kogoś inny zasilacz na godzinkę, jak wstanie lekko, to wina zasilacza. Jak nie, to potrzeba by drugiej płyty do testów (może sekcja zasilania płyty pada). A potem klocki lego, podmiana płyty, karty, procka…(sprawdź jeszcze temperatury i czy wiatraczki działają…)