Komputer wyłącza się zaraz po zalogowaniu


(Gorn8) #1

Witam, ostatnio pojawił się u mnie niemały problem. Chodzi o to, że komputer wyłącza się zaraz po wybraniu użytkownika. Nie resetuje się, tylko normalnie wyłącza, tak jakbym to robił przez menu start. Poprzedniego dnia wszystko działało dobrze. Tryby awaryjne uruchamiają się normalnie.

Przeczyściłem trochę radiatory na procesorze i karcie graficznej sprężonym powietrzem, jednak nic to nie dało.

Przywróciłem system z poziomu trybu awaryjnego do dnia poprzedniego, jednak to również nic nie dało.

Mam cały czas aktywną wersję eset smart security.

Przeczytałem gdzieś, że gdy uruchamia się tryb awaryjny, a normalny nie, to może to być wina systemu. Niestety nie mam płyty z systemem.

 

Windows 7 home premium 64bit

 

Jeżeli był już podobny temat to przepraszam, ale szukajka nie wyświetliła mi nic podobnego do mojego problemu.


(kuba3351) #2

Jeśli system uruchamia się w trybie awaryjnym, to uruchom msconfig, wyłącz wszystkie zbędne programy w autostarcie zostawiając tylko antywirusa, a następnie próbuj odpalić w trybie normalnym. A jak się nie uda to przestaw opcję uruchamianie normalne na diagnostyczne i wtedy spróbuj. Dzięki temu będzie wiadomo gdzie szukać problemu.


(Gorn8) #3

Zrobiłem tak jak kazałeś, jednak komputer dalej wyłącza się po pokazaniu mi mojego pulpitu przez 1/10 sekundy. W międzyczasie stworzyłem nowego użytkownika, żeby zobaczyć, czy to nie jest wina tylko mojego konta. Na nowym koncie użytkownika komputer też się wyłącza.


(Johny) #4

Jaki zasilacz ?,może jest na wykończeniu i nie daje rady zasilić całego zestawu,czy jest z dobrych markowych PSU,czy to jest jakiś szrot,który ma o 150 200 Wat mocy mniej niż pisze na tabliczce znamionowej,po drugie zobacz przyciski naobudowie,może zwarcie przy resecie jest


(Gorn8) #5

Tracens radix IV-450 mam go już parę ładnych lat, i nic dziwnego się nie działo. W zestawie też nic nie zmieniałem przez ten czas:

Radeon hd6770

AMD athlon x3 455

4gb ramu ddr3 z tego co pamiętam

 

edit Już wszystko działa, okazało się, że braciszek-śmieszek-informatyk napisał mi skrypt, że przy logowaniu się na konto, komputer mi sie wyłączał :stuck_out_tongue: Btw dzięki wszystkim za pomoc :slight_smile: