Panowie, potrzebuje kupic komputer, obróbka zdjęć, filmów, troche mniej gier, streaming i nagrywanie filmów z gier. Najwiekszym problem jest monitor. Szukam czegoś z dobrym odwzorowaniem kolorów i nie wiem czy się pchać w 4k czy może nizszą rozdzielczość?
Akurat możesz trochę przesunąć, jak nie planujesz mocnego OC ASRock X470 Master SLI jest o 100 tańsze, 100 na obudowie i masz 2060 SUper . No, jak Xkom popatrz/ zapytaj o jakieś rabat, czasem, coś dają, bo tak średnio ekonomicznie
Hmm i tutaj mam zagwozdkę. Bo z gier tak naprawdę najbardziej interesuje mnie world of tanks, a 4k przyda mi się np do filmów. Może po prostu jak będę chciał mieć wyższe detale to wystarczy zejść z rozdziałki w grach i będzie dobrze?
Na oczy go nie widziałem, a o kolory równie dobrze możesz daltonistę pytać Jest w nim natomiast jeden feler: pisze częstotliwość odświeżania 60, na dynamiczne strzelanki czy Twoje czołgi może to być trochę wolno. Tak z 75 bym sugerował minimum.
Chyba nawet odrobinkę wyższa, zależy od gry.
Tylko znowu wracamy do kwestii technologii, sądziłem, że zielonych lubisz bo ich karty wspierają lepiej Twoje programy Nie a tam jakichś kodeków/instrukcji wymaganych/preferowanych?
Chodziło mi o 2070 super, że podobna wydajność preferuję procesory AMD, ale, z kartami to mi wsio rybka idę, tam, gdzie, lepsza, wydajność w grach a te 10 FPS więcej się przyda. Przy obróbce zdjec grafika ma małe znaczenie, bardziej ram i procek, a jeśli chodzi o filmy to różnica minuty czy dwóch podczas renderowania mnie nie zbawi