Witam jaki komputer polecacie w cenie 1200-1350zl? Ma służyć głównie do gier więc musi posiadać dedykowaną grafikę bo jeśli bym wybrał iGPU to miałbym problem z tym że musiałbym długo czekać aż kupię GPU. Może być z używanych lub nowych części nie ma to dla mnie znaczenia. Gry w które chciałbym grać to np wiedzmin i AC origins. Z góry dzięki
Po co pytasz drugi raz o to samo?
Ceny się zmieniają a poza tym tutaj pisałem o dedykowanej karcie a tam ludzie proponowali iGPU
Moze inaczej nie igpu lecz wolałbym trochę słabszy procek na korzyść karty
… jeżeli rx 560 jest dla Ciebie igpu, to albo jesteś troll albo nie czytasz co Ci napisałem. Czasy nie zmieniają się aż tak. W zależności od szczęścia bierzesz nowego Ryzena 1200 lub polujesz na używane 1400/1600. To samo grafika, polujesz co jest na gwarancji w sieci używane 1050ti lub rx 560/570 na gwarancji. Z nowych z dedykiem ciężko. Chyba tylko 1200 +550/560D.
Poniżej rx570 czy gtx1050ti się nie opłaca
I tak, i nie.
Ponizej rx 570/1650 się nie opłaca.
Niestety, w budżecie 1300 zł w sklepie nowej karty nie kupisz i brać trzeba co jest, systemu nie oszukasz. No i osobiście wolałbym mieć nawet rx 560 zamiast nieco wydajniejszych topowych smoków z gt 6xx czy Radeonów 7xxx, to już naprawdę ryzyko w takim wieku się pchać dla kilku % więcej.