Witam
Pytałem się już Was kiedyś o podzespoły do komputera, ale wtedy wyszło tak ze kupiłem laptopa.
Teraz jednak postanowiłem postawić na stacjonarny i znowu zwracam się do Was z prośbą o rade.
Co obecnie posiadam:
Płyta główna asusa na L775 (nie działają USB wiec i tak jest do wywalenia), Proces E8200 i ram, które również nie przydadzą się w nowym zestawie. Grafika to Geforce 210 więc też do wywalenia.
Ze starego kompa zostawię na pewno dysk SSD GoodRam 120 GB (kupiony całkiem niedawno), Dysk WD 1 TB, Nagrywarka DVD LG na sata i zasilacz Corsair 450W.
Potrzebuje więc płyty, procka, pamięci ram, grafiki i obudowy (najlepiej takiej która zmieści jeszcze jeden napęd, bo chciałbym w przyszłości dokupić nagrywarke Blu-Ray)
Wolałbym żeby to były podzespoły nowe, ale nie odrzucam również używek.
Komputer w 80% będzie służył do przeglądania neta, w 20% do gier.
Jak dla mnie twoja propozycja nie ma sensu . Skoro posiada dwa dyski twarde w tym jeden SSD to przepłaca za co dostaje w tej skrzynce . Patrz na zestaw drugi INTEL takie same procesory , pamięć RAM taka sama . Nie widzę sensu w twojej propozycji .
Na dal nie rozumiem . Posiada dwa dyski HDD i SSD czyli więcej miejsca więc po co mu sprzedawać . Wiem twój zestaw jest składany przez stronę ale to nie znaczy że jest lepszy .