Witam jaki komputer polecacie w cenie do 3500 zł? W cene nie wliczajmy systemu. Komputer bedzie sluzyl glownie do gier.
Ja bym celował w Ryzena 5 3600 i RTX 2060. Z płytą na B450 i 16GB RAM powinno się udać.
A jeśli chodzi o procesory to lepszą wydajność ma Ryzen 5 3600 czy Ryzen 7 2700?
W grach: ten pierwszy.
A mógłbyś dać jakąś propozycję zestawu z tym prockiem i kartą?
Zamieniłbym RTX2060 na GTX1660 Ti. W wydajności różnica nieodczuwalna, a to zawsze kilka groszy przyoszczędzone. Na 2060 ray tracing i tak nie wykorzystasz w sensowny sposób.
… a niechciałbyś sam spróbować? Na Morelach lub Xkomie masz konfigurator. Pobaw się, a my Ci jutro podpowiemy i poprawimy. Zawsze to większy FUN jak coś dobrego wybierzesz i… nauka na przyszłosć.
Z uwag RAM 3200 i zasilacz jednak 500/600 Bronze plus bym polecał, dodatkowo SSD lepiej większe z 500GB, niektóre gry na HDD sie buntują;)
Czy ta konfiguracja jest dobra?
Musisz popracować nad opublikowaniem linka.
Otwórz drugą (inną) przeglądarkę, wklej i zobacz efekt.
Czyli jak mam to zrobic?
Wrzuć print screena.
… i wiesz co:)? Na moje oko całkiem dobrze. Jak dużo śmieci masz, to HDD jeszcze. 480 GB to Windows i ~~~3 gry nowsze.
A ty bys cos zmienil na moim miejscu czy zostawil tak jak jest?
Ja bym dorzucił chłodzenie CPU. Ryzen aż prosi się o OC. A na fabrycznym wentylatorze średnio to się udaje.
Proponujesz jakies konkretne? Tylko oby nie bylo zbyt drogie bo budzet mnie ogranicza ; )
Fortis 3. Ale nie musisz kupować od razu. OC nie zając
Ok dzieki za pomoc ; )
Swoją drogą niebawem będę Navisa sprzedawał. No ale to dwie stówki…
Ale to Navis
Co do rtx 2060 bym się jednak zastanowił, nawet kosztem 8GB RAM na początek, jeśli dokupienie drugiej kości 8GB to nie problem. Wg mnie za 200zł różnica jest widoczna.