Komputer za 3500 zł

Witam jaki komputer polecacie w cenie do 3500 zł? W cene nie wliczajmy systemu. Komputer bedzie sluzyl glownie do gier.

Ja bym celował w Ryzena 5 3600 i RTX 2060. Z płytą na B450 i 16GB RAM powinno się udać.

A jeśli chodzi o procesory to lepszą wydajność ma Ryzen 5 3600 czy Ryzen 7 2700?

W grach: ten pierwszy.

A mógłbyś dać jakąś propozycję zestawu z tym prockiem i kartą?

Zamieniłbym RTX2060 na GTX1660 Ti. W wydajności różnica nieodczuwalna, a to zawsze kilka groszy przyoszczędzone. Na 2060 ray tracing i tak nie wykorzystasz w sensowny sposób.

… a niechciałbyś sam spróbować? Na Morelach lub Xkomie masz konfigurator. Pobaw się, a my Ci jutro podpowiemy i poprawimy. :wink: Zawsze to większy FUN jak coś dobrego wybierzesz i… nauka na przyszłosć.

Z uwag RAM 3200 i zasilacz jednak 500/600 Bronze plus bym polecał, dodatkowo SSD lepiej większe z 500GB, niektóre gry na HDD sie buntują;)

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/pamieci-ram-38/,,,,,,,p,0,,,,7965O980523,7971O454598,21239O665142,7973O3200:/1/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego

Czy ta konfiguracja jest dobra?

Musisz popracować nad opublikowaniem linka.

Otwórz drugą (inną) przeglądarkę, wklej i zobacz efekt.

Czyli jak mam to zrobic?

Wrzuć print screena.

… i wiesz co:)? Na moje oko całkiem dobrze. Jak dużo śmieci masz, to HDD jeszcze. 480 GB to Windows i ~~~3 gry nowsze. :wink:

A ty bys cos zmienil na moim miejscu czy zostawil tak jak jest?

Ja bym dorzucił chłodzenie CPU. Ryzen aż prosi się o OC. A na fabrycznym wentylatorze średnio to się udaje.

Proponujesz jakies konkretne? Tylko oby nie bylo zbyt drogie bo budzet mnie ogranicza ; )

Fortis 3. Ale nie musisz kupować od razu. OC nie zając :wink:

Ok dzieki za pomoc ; )

Swoją drogą niebawem będę Navisa sprzedawał. No ale to dwie stówki…

Ale to Navis :slight_smile:
Co do rtx 2060 bym się jednak zastanowił, nawet kosztem 8GB RAM na początek, jeśli dokupienie drugiej kości 8GB to nie problem. Wg mnie za 200zł różnica jest widoczna.