Już trochę jaśniej dla mnie, wychodzi na to że wezmę wszystko tak jak poleciłeś ale najprawdopodobniej gwarancji wydłużać nie będę. A jak z tymi rozmiarami, nie będzie problemów gdy już będę to montować, bo to będzie moje pierwsze składanie i słyszałem że to jeden z podstawowych problemów gdy się pojawi jakieś niedopatrzenie a jak już przyjdzie montować to się okażę że coś jest za duże i trzeba wymieniać.
Często mi się zdarzyło, że na etapie składania coś okazywało się niedobre i trzeba było wymieniać. Dlatego może przemyśl ten amazon i rozważ lokalnego sprzedawcę? Swoją drogą, naprawdę potrzebujesz GTX 3070? Nie wystarczy, na jakiś czas 3060?
Gdybym dziś miał kupować, to wybrałbym tę ofertę:
Myślałem bardziej o zakupie jak najbliżej ustalonego budżetu i nie ulepszaniu sprzętu przez lata stąd decyzja o 3070 Ti żeby w późniejszym okresie jak najmniej odstawało względem wtedy już najlepszych kart.
Obecne ceny kart graficznych są szalone. Jeśli nie potrzebujesz tych super mocy obliczeniowych to warto kupić te, których stosunek jakość/cena jest najlepszy.
Fakt ale jak nie masz możliwości przez długi czas zakupu takiej karty przez wiadomo jaką sytuację na świecie gdzie ceny względem MSRP to kosmos a pojawia się okres gdzie jest ta cena zauważalnie niższa to wolisz kupić tą lepszą grafikę i mieć spokój. Średnio 3070 Ti względem MSRP 128% a 3060 136%
Swoją drogą, po co chcesz się bawić w składanie, zamiast kupić gotowca, np:
Jest to jakieś rozwiązanie jednak ja się uparłem że chcę składać Czyli „na papierze” wygląda że nie będzie problemów przy montażu?
Finalny zestaw byłby taki:
https://www.amazon.pl/EVGA-SuperNOVA-ekologiczny-kompaktowy-220-GA-0750-X2/dp/B084S8QTWM
Nie da się tego powiedzieć z góry Takie rzeczy okazują się w praniu
Gdybym miał dziś składać kompa, to wybrałbym takie podzespoły: