Witam, na początku chcę przeprosić za moją niewiedze w zakresie obsługi komputera.
Mam ogromny problem. Przy uruchomieniu komputer się zacina. Jestem w stanie si zalogować na swoje konto, ale później już nic nie da się zrobić. Komputer działa tylko w trybie awaryjnym. Zrobiłam już przywracanie systemu, które zazwyczaj pomagało w takich sytuacjach, niestety tym razem w niczym nie pomogło. Przeskanowałam komputer w trybie awaryjnym oczywiście i nic nie wykryło. Nie mam pojęcia co się dzieje POOOMOOCYY!
A czym skanowałaś w trybie awaryjnym? Generalnie programy antywirusowe, które są zainstalowane w systemie, w trybie awaryjnym nie działają. Stąd też moje pytanie.
Pewnie chodzi o Windows Defendera - niestety, skanowanie z jego pomocą może nie wykryć wszystkich zagrożeń. Dlatego koniecznie przeskanuj system programami, które wymieniłem wcześniej.
A pojawiają się w ogóle ikonki na pulpicie?
Próbowałaś odczekać jakiś czas, może coś się jednak pojawi? Przy aktualizacji platformy .Net Framework często pojawiają się takie objawy…
Komputer przeskanowałam tak jak zaproponowałeś. Nie wykryto żadnych zagrożeń.
Ostatnio jak się zalogowałam to ikonki się pojawiły nawet udało mi się otworzyć przeglądarkę ale po chwili wszystko się zacięło. Przed chwilą zalogowałam się jeszcze raz, tym razem był błękitny obraz i nic się nie działo. ;(
Czasami - w niektórych konfiguracjach - Avast może działać niepoprawnie. Uszkodzeniu mogła ulec na przykład jego konfiguracja, co wpływa na błędne działanie programu i jednocześnie blokadę systemu. Sytuacja tak może mieć także miejsce, gdy w systemie zainstalowane są dwa programy antywirusowe zapewniające ochronę w czasie rzeczywistym.
W obecnej sytuacji najlepiej przeczyścić system i rejestr przy pomocy CCleanera i można spróbować kolejnej instalacji.
Główny log nie jest wklejony w całości. Trzeba to koniecznie poprawić. Jeśli zaś chodzi o samo sprawdzenie, to niestety logi nie są moją najlepszą stroną, więc poczekamy na Atis’a.