Komputer zaczął nagle mulić - LOG


(PrzemczaN) #1

Proszę o sprawdzenie mojego loga, bo jakieś 2 dni temu zauważyłem, że komp mi muli dużo bardziej niż zwykle. Problemów z wirusami nie miałem więc nie wiem dlaczego tak się dzieje. Mam zamiar zrobić formata, ale wcześniej proszę o przeglądnięcie loga, może uda się coś poradzić bez tego. Jeśli potrzebny będzie log z innego programu to nie ma problemu. Oto log z HijackThis. Dziękuję z góry za pomoc.

http://wklej.org/id/f34acadc6d


(huber2t) #2

fix w hijackthis

Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj

Wklej do notatnika:

File::

C:\WINDOWS\system32\kljedupu.dll

C:\WINDOWS\system32\wsxkytgj.dll

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->

02f8f1e3c410a4cc.gif

Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.


(PrzemczaN) #3

Log po Combofixie: http://wklej.org/id/cc7721d978


(huber2t) #4

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

Usuń ręcznie folder C:\Qoobox ,usuń instalkę Combofix z dysku

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

Włącz przywracanie systemu.


(PrzemczaN) #5

Jeszcze zanim to zrobię to muszę powiedzieć o jeszcze jednym problemie jaki pojawił się po skanie Combofixem. Otóż gdy włączam kompa to zaraz po załadowaniu windowsa pojawia mi się taki błąd: Wystąpił błąd podczas ładowania C:\WINDOWS\system32\kljedupu.dll Nie można odnaleźć określonego modułu i pod nim 2 taki sam tylko ostatnia fraza w lokalizacji brzmi: wsxkytgj.dll

Nie wiem może to ważna zanim zacznę robić kolejne kroki. Dzięki.


(huber2t) #6

Wykonaj to co ci kazałem, a problem zniknie


(PrzemczaN) #7

log po ostatnim skanie: http://wklej.org/id/d6163bcbfe

Edit: zrobiłem to wszystko, ale ten błąd dalej wyskakuje. Tzn. tylko ten pierwszy, drugi już nie.


(huber2t) #8

usuń ten plik:

Daj nwego loga z combofix


(PrzemczaN) #9

http://wklej.org/id/c3db3990ed


(huber2t) #10

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer


(PrzemczaN) #11

Teraz jest wszystko OK, no poza tym Kasperskym, ale napisałem o tym w innym dziale, może ktoś pomoże. Wielkie dzięki.

W dniu 30.05.2008 , o godzinie 10:48 został dopisany post przez PrzemczaN

Hubercie2t jeszcze jedna sprawa. Odkąd zrobiłem optymalizację autostartu, za każdym razem jak włączam kompa, pojawia mi sie okno że ostatnio używałem tego narzędzia i jak dam OK, bo nic innego nie ma, to włącza się od nowa. Da się to jakoś wyłączyć?