Ponad miesiąc temu pożyczyłem od kumpla pendrive’a i zauważyłem, że coś przedostało się do mojego kompa. Najpierw nie mogłem ustawić plików ukrytych na widoczne, potem były problemy z włączaniem windowsa ponieważ podczas ładowania się resetował samoistnie, były problemy z plikami systemowymi i wyskakiwała chmurka z napisem brak pliku **** uruchom CHKDSK, zdarzało się, że firefox i gadugadu przy pierwszym kliknięciu wyłączyły się od razu i prosiły o wysłanie raportu z błędem, zauważyłem też dziwne procesy, których wcześniej nie miałem np. y.exe, herss.exe czy se12ydam.exe oczywiście wyłączyłem je menadżerem, a po skanowaniu komputera avastem wybrałem opcję usuń-chociaż nawet po tym przy kolejnym skanowaniu wyskakiwało mi, że jest infekcja. Dodam, że nie mam zainstalowanej karty graficznej.
Niby wszystko okej, ale podczas kontrolnego skanowania jednego z dysków firefox wyłączył się i prosił o wysłanie raportu, po czym dwukrotnie wyłączył się explorer.exe i też prosił o wysłanie raportu. Następnie wyskoczył blue screen zapisałem tylko to: Informacje Techniczne: **** STOP: 0x0000000A (0x04C08675, 0x00000002, 0x00000000. 0x805178A9) po czym zrestartowałem komputer. Teraz niby wszystko jest okej, nie widzę na razie żadnych problemów…