Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem , kiepsko się “chłopaczynie” ogarnąć na stronie facebook.pl w aplikacjach z grami . “Wszystko się tnie i nic nie da się z tym zrobić” - tak pomyślałem , ale wpadłem na genialny pomysł żeby napisać tutaj na forum . Tak jak kazano zrobiłem w OTL i o to wyniki :
Nie ma takiego śmiecia w tych dodatkach , natomiast jest w usuń dodaj programy , ale nie można odinstalować .
Ok , skanuje .
A co do tego wiatraczka to dalej zasuwa bez przerwy , jakby zaraz miał odlecieć … czasami tak się załączał i po jakimś czasie wyłączał . Teraz natomiast kręci na okrągło i głośno szumi .
Jak przeskanuje tym Malware to podam wyniki ewentualnie napisze co i jak .
– Dodane 16.02.2011 (Śr) 14:14 –
Przeskanowałem tym programem , wszystko ok , po za tymi dwoma infekcjami które usunąłem :
Zainfekowanych plików:
e:\programy i dokumenty\Winamp\winamp5.0+keymaker_ngen.exe (Trojan.Downloader) -> No action taken.
e:\programy i dokumenty\Winamp\instalacje plug\wizualizacje\cubes_visualization_for_wa2.exe (Malware.Packer.Krunchy)
Patrze że program trojana i malware znalazł w winampie czy teraz mam usunąć winampa ??? (generalnie przy otwieraniu muli strasznie więc nie duża strata będzie , aczkolwiek lubię ten program.
Ok , już zasysam i skanuje , Podam wyniki po zakończeniu . A co dalej z tymi punktami co wymieniłem je wyżej ??
– Dodane 18.02.2011 (Pt) 16:14 –
Zapomniałem napisać , wyniki gdzieś mi się zapodziały , ale wszystko było ok . Czy ktoś mi odpowie jak mam skasować ten ask tools ?? Komputer w sumie chodzi teraz lepiej na stronkach więc jest w sumie ok .
– Dodane 23.08.2011 (Wt) 22:05 –
Panowie , ponowie potrzebuje pomocy z Logami i zagadnieniem o Facebook-u i tych nieszczęsnych gierkach tym razem już na innym komputerze
Proszę o sprawdzenie loga z OTL i jaką kolwiek pomoc .