Komputer zawiesza się co 10 minut podczas grania w gry

Witam.

Komputer mojego taty zawiesza się co 10-20 minut podczas grania w gry komputerowe (Call of Duty, 18 WoS Across America, Fifa Football 2005, itd.). Pomaga tylko restet komputera. Zaznaczam, że wszystkie gry są oryginalne.

Komputer dostał w prezencie kilka dni temu, od początku się tak dzieje.

Parametry komputera:

AMD Sempron 2400+ (1,66 GHz), 256 MB DDRAM (PC400MHz), NVIDIA GeForce Galaxy FX 5500 256 MB 128 bit, HDD 80 GB, zasilacz 300W (nie pamiętam producenta, ale zapewniam, że to żadna rewelacja nie jest), system Win XP SP2.

Komputer zawiesza się tylko podczas grania w gry, nie zawiesza się podczas wykonywania innych czynności.

Na początku były zainstalowane najnowsze sterowniki od NVIDII (Forceware 93.71). Myślałem, że to może jest tym spowodowane, zainstalowałem więc dużo starsze (89.31 prawdopodobie), ale problem jest ten sam :frowning:

DirectX 9.0c z kwietnia 2007

Temperatury zaraz po przymusowym resecie:

Procesor: 40’C

Płyta główna: 40’C

Dysk twardy: 45’C

Wentylator na karcie graficznej i w zasilaczu jest sprawny.

Bardzo proszę o pomoc.

Z góry bardzo dziękuję.

a może “zwiechy” spowodowane są kartą dźwiękową a poza tym co pisze w podglądzie zdarzeń ?

Nie mam teraz dostępu do komputera taty, dopiero jutro, więc nie mogę sprawdzić Podglądu Zdarzeń :frowning:

A dlaczego karta dźwiękowa mogłaby powodować zawieszanie komputera podczas grania w gry ? Czy dotyczy to sterowników do karty dźwiękowej, czy może jakiejś wady karty ?

zainstaluj direct jescze raz powino pomuc.

Robiłem to już kilka razy.