Jak w temacie. Od dłuższego już czasu w przypadku korzystania z przeglądarki google chrome po jakimś czasie (różnie to bywa), czasami nawet od razu zawiesza mi się komputer. Brak jakiejkolwiek reakcji na komendy. Nie mogę ruszyć myszką, zamknąć procesu z poziomu klawiatury itp.
Jedyne co pomaga to reset komputera. Na początku problem występował kiedy oglądałem filmy na yt i ustawiłem pełny ekran, teraz już za każdym razem kiedy korzystam z tej przeglądarki ?
Nie zaobserwowałem tego problemy w przypadku korzystania z innych aplikacji.
U mnie to samo na przeglądarkach opartych na chromium zawiecha na firefoxie tego nie mam zastanawiam się czy to nie problem procesora Ryzen na intelu tego nie miałem.
W przeglądarkach jest menadżer zadań.
Uruchomić i obserwować. Może coś wskaże.
Może przyczyną jest jakieś malware?
Widzę że tu jest dział Bezpieczeństwo więc tam też skieruj swoje kroki.
Możesz tez sprawdzić system w wierszu polecenia (administrator) wpisując sfc /verifyonly
Sprawdzić trzeba wszystko.
Jest wątek z moim problemem na DP i nie mam żadnego malware ani wirusów sprawdzane.Problem nie tyczy tylko mnie jest więcej osób lecz nikt nie podał żadnego rozwiązania. Wszystkie przeglądarki na bazie chromium maja u mnie ten bug na Firefox jest ok.
Od jakiegoś czasu, przeglądarki oparte na chromium - używam google chrome głównie, zawieszaja mi cały komputer - w losowych momentach, jedynie twardy reset komputera w tej sytuacji pomocny jest.
Używam karty graficznej od AMD.
Może i w przypadku tego układu, pomocne będzie usunięcie sterownika AMD a zainstalowanie tego, co WU znajdzie.
Ma ktoś ten problem w dalszym ciągu z zawieszeniem się komputera w losowych momentach? Szukam rozwiązania.
Nie gonie.
Szkoda mi dysku SSD, nie chce go zajechać resetami twardymi kompa.
Zresztą, mam aktualną wersję Windowsa 10, stabilna wersja, AMD rok temu - niecały, Porzucił już wsparcie dla mojej karty graficznej.
Teraz tak zacząłem zastanawiać się, czy to może jest powodem, system aktualizowany a sterownik graficzny praktycznie ostatni, z przed roku.
Edycja: Usunąłem wczoraj sterownik od AMD, Windows Update ściągnął sterownik graficzny z listopada 2021 bodajże, no i jak na razie, komputer nie zawiesił się, „jeszcze”. Mam nadzieję, że to rozwiązało irytujący problem.
Problem co jakiś czas wraca i ma to związek z windows update. U mnie raz wyświetlił się komunikat o treści „usunęliśmy część aktualizacji windows, aby zapobiec awarii systemu”…