Nowy plik naprawczy usunie wpisy Canon
i oczyści Dziennik zdarzeń, aby można było sprawdzić nowe problemy
Z plikiem naprawczym postępuj tak jak z poprzednim
fixlist.txt (352 bajty)
Temat przenosimy do odpowiedniego działu
Nowy plik naprawczy usunie wpisy Canon
i oczyści Dziennik zdarzeń, aby można było sprawdzić nowe problemy
Z plikiem naprawczym postępuj tak jak z poprzednim
fixlist.txt (352 bajty)
Temat przenosimy do odpowiedniego działu
Zrobiłam naprawę z FRST
Logi w załączniku Fixlog.txt (1,7 KB)
Nie wie co robić dalej…
Może lepiej całkowicie zoptymalizować system i przejść na Win 10?
Tyle że nie wiem czy ma to sens skoro dysk twardy „ledwo dyszy”…
Chyba stary poczciwy PC stacjonarny będzie musiał przejść na emeryturę
Dysk masz niewielki jak na te czasy, 500 GB ale predkości i stan w normie.
Ty masz po prostu za słaby procesor ( dwa rdzenie) i bardzo mało pamięci ( 4MB) a cała „zabawa” odbywa sie pomiędzy nimi. Dodatkowo, skoro masz mało RAM-u, zostaje zaprzegnięty do tej „zabawy” dysk który jest znacznie wolniejszy niz RAM a to jeszcze bardziej spowalnia gdy system i aplikacje wykorzystują sporo pamięci
Oczyszczenie ze zbędnych „naleciałosci” w systemie troche to przyspiesza ale cudów nie spowoduje.
Przejście na Win 10 poza zwiększeniem bezpieczeństwa niewiele pomoze.
Czas na emeryturę.
@Yakii dzięki za odzew i pokazanie „kawę na ławę”. Teraz już wszystko wiem. Będę się musiała więc pożegnać z mym poczciwym PC - przynajmniej jako sprzęt do pracy biznesowej
Ten PC mozesz jeszcze bez problemu uzywać. Najlepiej z jakąś „delikatną” dystrybucją Linuxa.
Popytaj w sieci którą użyć bo tego jest „od diabła i trochę”. Ale trzeba dobrze sprzętowo trafić (sterowniki). Powodzenia.
Jeszcze myśle nad opcją żeby całkiem wyczyścić komputer i wgrać system i sterowniki na czysto
Tylko też będę musiała kogoś poprosić o pomoc bo takich operacji nie chce robić sama żeby czegoś nie popsuć.
Po tym wszystkim taki komputer byłby jedynie do takiej lekkiej pracy i przeglądania Internetu
Chyba to jedyne sensowne wyjście
Dzięki za wszelką pomoc i rady