Komputer zwolnił po czyszczeniu - pomocy!


(cooookies ) #1

Witam,

jestem nowy, więc jak coś to proszę o przeniesienie tematu. mam pewien problem, otóż pewnego słonecznego dnia, zaczęło mnie irytować "buczenie" kompa, więc postanowiłem go wyczyścić. ok, zdjąłem obudowę, odkurzyłem go ładnie. nie pomogło. wyczyściłem chłodzenie karty graficznej - było lepiej. na końcu zdjąłem radiator z procesora, i też go wyczyściłem ( na sucho). i co prawda komp pracuje ciszej, natomiast wszystko MEGA zwolniło. przed czyszczeniem grałem w gta 4 na średnich detalach i śmigało. teraz na low się tnie okropnie. nawet zdarza się jak oglądam coś online na megavideo, i daję full screen, dźwięk się tnie. tak samo przy włączaniu systemu - jak jest ta krótka melodyjka w windows`ie 7 - tnie się. Dodam, iż myślałem ze to pasta termoprzewodząca na radiatorze będzie winowajcą spadku wydajności - nałożyłem nową ( po wyczyszczeniu miejsca po starej), lecz NIC nie pomogło. przeinstalowanie systemu również nie pomogło. komputer ma rok, a to jego parametry:

Intel Core 2 Duo E5300 po 2.6GHz każdy rdzeń, 4 GB ramu, 500 gb dysk, Win 7 32 bit, karta graf to NVIDIA Ge Force 9500GT 1 GB. wydajność systemu wg indeksu wydajności win 7 to 5.4

proszę o pomoc i pozdrawiam


(Agatonster) #2

cooookies ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.