te podzespoły komputerowe są dobre?
piszcie co trzeba wymienić itp
Zły.
- Płyta z jakimś budżetowym chipsetem i pewnie równie budżetowym układem zasilania połączona z dość prądożernym procesorem.
- Zasilacz no-name.
- Nieznany model SSD, może to być najtańszy szajs na wolnych układach QLC.
- Obudowy z dużą ilością szkła mogą nie sprzyjać obiegowi powietrza, co może przekładać się na wyższe temperatury.
Nie śledzę sprzętu na bieżąco więc nic innego ci nie zaproponuje, ale na pewno inni użytkownicy forum znajdą coś lepiej złożonego w tej cenie.
Jak wyżej dodatkowo poddaje w wątpliwość system Win 10 Pro co sam kosztuje 1000zł…
Ty tak poważnie?
Poleasing na i7 trzeciej generacji będzie mocniejszy a w cenie zmieścisz lepszą grafikę…
Chyba że zależy ci na światełkach jak większości dziesięciolatków.
Obudowa Krux Leda to piekarnik, wentylatory nie mają którędy zasysać powietrza do obudowy.
Światełka są fajne
Myślę, że kompa z tych części ciężko będzie uruchomić, bo płyta jest pod AMD.
Niech autor weźmie też pod uwage dyski.
Bierzemy 2060 i gry na HDD?
W takim zestawie to, pomińmy nawet nvm, ale ssd 480 GB, tak by poza W10, weszły 1/2 gry.
Z płyt lepiej wybbrac tanią B350 od A320, ta ma czasem juz jakieś chłodzenie na sekcji zasilania… Gołe A320 tylko do Athlonów/APU.
czyli mam wymienić płytę główną tak?
Polecam wymienić raczej procesor - Ryzen 5 1600AF albo 3600.
jak byś mógł to pozamieniaj te słabe części na lepszze jak uważasz… ja się na tym nie znam
i nie chce kupić jakiegos szajsu
[Procesor AMD Ryzen 5 3600, 3.6GHz, 32 MB, BOX (100-100000031BOX) taki jest git?
Jest lepszy, ale i budżet mniejszy …
Teraz masz w linku już sensowniejszy set, dodaj swoje 2 TB HDD i jakaś 48/512 np. Adaty. Pancia mówi, że mają sensowną żywotność (w takiej cenie). Moożesz nvm zobaczyć, ale to pewnie wyjdzie 100 więcej.
mógłbyś wysłać linka do tych dysków?
Najlepiej na stronie morele
znalazłem jakiś ssd
jest dobry? [Dysk SSD Patriot Burst 120 GB 2.5’’ SATA III (PBU120GS25SSDR)
Jeśli chodzi o HDD to nie potrzebuje 2 tb
tutaj jest nazwa hdd : Dysk Toshiba P300 1 TB 3.5" SATA III (HDWD110UZSVA)
Obudowa z targu, dysk SSD padaka i system OEM a nie box.
są jakieś wady tej obudowy?